Eis voor ontucht: Twee jaar cel met tbs

17 juli 2008 om 00:00 Nieuws

MAARN - Wegens ontucht met zeven jonge kinderen waarvan drie uit Maarn, is maandag bij de rechtbank in Utrecht twee jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 40-jarige man uit Doetinchem.

De rechtszaak tegen de verdachte heeft zich meer dan een jaar voortgesleept. Vorig jaar was de behandeling van de zaak over de Maarnse kinderen eigenlijk al afgerond. Maar daarna zijn er twee nieuwe aangiften gedaan tegen de verdachte. Maandag werd het laatste feit behandeld. De verdachte gaf toe dat hij ongeveer twintig jaar geleden in Gendringen drie zeer jonge nichtjes, kinderen van een broer en twee zussen, heeft misbruikt. De kinderen kwamen op bezoek bij hun oma waar de verdachte toen ook nog woonde. Twee slachtoffers, inmiddels volwassen vrouwen, deden onlangs aangifte.

De verdachte is in 2000 door de rechtbank in Zutphen al veroordeeld wegens ontucht met jonge kinderen. Aan die straf was een behandeling gekoppeld in een kliniek in Deventer. Nog tijdens die behandeling kwam hij een moeder met jonge kinderen tegen. Al snel bleef de verdachte in Maarn slapen. Al snel ging het weer mis. Hij vergreep zich ook aan kinderen uit de buurt. Hij heeft bekend in Maarn ontucht te hebben gepleegd met twee 7-jarige meisjes en een 5-jarig jongetje.

De verdachte bekende vrijwel alles. Hij ontkende alleen dat hij geweld had gebruikt tegen de jongens. Volgens de deskundigen is de verdachte een zwakbegaafde pedofiel die licht verminderd toerekeningsvatbaar is. De verdachte wilde wel akkoord gaan met een tbs met voorwaarden, die maximaal vier jaar zou kunnen duren, Maar de officier vond dat geen goed idee. Ze eiste voor alle slachtoffers schadevergoedingen. De rechtbank doet op 28 juli uitspraak.

advertentie
advertentie