Variatie in brocante bij Timeless Good

10 juli 2008 om 00:00 Nieuws

,,Op een gegeven moment heb je zoveel dat het eerst naar zolder gaat en daarna ga je eens met wat spullen op een brocante markt staan. Dan hou je weer spullen over en toen ontstond het idee een zaak te beginnen. Eerst heb ik 2 jaar met Conny Buurman aan de overkant een brocante zaak gehad en toen wij uit het pand moesten wilde ik wel verder en ben ik via internet gaan verkopen”, vertelt Erna van Ligten.

DOORN – In het voormalige pand van ‘Print ‘81’ aan de Amersfoortseweg 47b, openden Erna en Will van Ligten begin april een brocante winkel . Zoals het vaak in deze branche gaat begon Erna als hobby leuke spulletjes voor in huis te kopen waarvoor zij rommel- en brocante markten afstruinde.

door Bertie Stierhout

Will van Ligten was mede-eigenaar van het restaurant van Ome Loe dat nu verkocht is. Will: ,,Dan moet je wat anders en uiteindelijk kozen wij voor een zaak in deze branche. Onze wens was een zaak te hebben waar boven wij konden wonen en het is ons nu dus gelukt. Het pand dateert uit 1930 en wij hebben alles zoveel mogelijk intact gelaten zoals de plafond balken, de stopcontacten en de panelen, ook in ons huis”, vertelt Will.

Ook nu gaat Erna spullen zoeken op markten en dergelijke. ,, Ik doe echter ook in consignatie verkoop. De mensen kunnen spullen brengen en die blijven twee maanden in de winkel staan. Bij niet verkoop moeten ze weer worden opgehaald. De inbrenger krijgt 75 % van de opbrengst en wij dus 25 %. Het sterke punt van de winkel is dat onze artikelen voor 99 % gaaf zijn. Ik sorteer de inbreng zelf en als ze niet in goede staat zijn neem ik het niet aan”, zegt zij beslist.

In de winkel staat soort bij soort een grote diversiteit aan spullen uit diverse periodes. Zo is een ‘kinderhoek’ te zien met een eikenhouten ledikant uit de twintiger jaren, geflankeerd door kindernaaimachinetjes en kinderschilderijtjes uit dezelfde periode. Wie een nostalgisch meubelstuk zoekt vindt hier bureaus in diverse uitvoeringen. Er is mooi aardewerk van Ragout uit Maastricht en het bekende plateel uit ‘Gouda’ plus de sierlijke ‘Mobach’ vazen. Een niet zo oud maar voor een liefhebber aantrekkelijk servies met jachttaferelen staat uitgestald bij een vitrine met mooie kristallen voorwerpen en glaswerk van Copier. Diverse zilveren sier- en gebruiksvoorwerpen zoals bestek en theelepeltjes maken een bezoek aan deze winkel zeker de moeite waard.

uDe winkel is geopend op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Tel. 0343-4871100 of 06-20237752.

advertentie
advertentie