Deur open voor overleg subsidie cultuurhuis

10 juli 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - De subsidiebijdrage aan de programmaraad van het cultuurhuis in Doorn was een punt van flinke discussie in de raadsvergadering afgelopen maandag. Een motie van PvdA en Groen Links om de subsidiebijdrage te continueren in 2009 op een niveau dat vastgesteld wordt na overleg met het bestuur van Stichting Cultuurhuis haalde het maar ternauwernood.

In de zelfde motie krijgt de wethouder ook de opdracht mee om na het vaststellen van het cultuurhuizenbeleid komend najaar met het stichtingsbestuur rond de tafel te gaan om aan de hand van een meerjarenbegroting afspraken te maken over het niveau van de subsidiebijdrage.

Het feit dat de bijdrage van het college aan de Stichting Cultuurhuis om een cultuurprogramma te brengen nooit besproken is met de raad verdient geen schoonheidsprijs en was tevens voor de SGP een reden om niet voor de motie om de subsidie voort te zetten te stemmen. Zij willen eerst meer informatie om te kunnen beoordelen hoe hoog een eventuele voortzetting van de subsidie moet zijn. ook de VVD stemde niet voor de motie.

advertentie
advertentie