Regio loopt uit voor de Schapenmarkt

10 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Alle activiteiten stonden die dag in het teken van de schapen, die geschoren werden, opgedreven werden door een herder met zijn honden en om te laten zien wat er allemaal van hun vacht gemaakt kan worden. Naast de schapen was er ook een grote braderie met 130 kramen, activiteiten voor jong en oud, een kindervrijmarkt en een oud ambachtenplein. In de grote feesttent was er een uitgebreid muziekprogramma met in de middag optredens van twee muziekbands en in de avonduren een optreden van de band Commercial Break waar elfhonderd toeschouwers bij aanwezig waren.

12.000 bezoekers op het geslaagde ‘Schapenfestijn’ LANGBROEK - Voor de achtentwintigste keer was er afgelopen zaterdag in het centrum van Langbroek weer de Schapenmarkt. Al jarenlang brengt dit festijn veel bezoekers op de been vanuit de hele regio.

door Rob Verbraak

Een bijzondere attractie dit jaar was de luchtkooi of skycage waarin bezoekers tot op een hoogte van zestig meter gebracht werden waarna een prachtig uitzicht op Langbroek, de Heuvelrug en het rivierengebied het resultaat was. Volgend jaar moet de Schapenmarkt uitwijken naar een andere locatie in verband met de nieuwbouw van een woonzorgcomplex en de nieuwe sportaccommodatie van voetbalvereniging SVL.

advertentie
advertentie