Raadsdelegatie bezoekt scholen

3 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Als eerste was CBS De Hoeksteen aan de beurt. Het oudste deel van het schoolgebouw aan de Vogelkerslaan dateert van 1952. Sindsdien zijn er door een gestage groei lokalen aangebouwd. Directeur Emile van Laar en adjunct Sonja Haalboom leggen de raadsleden uit: ,,De 226 leerlingen van de school zijn in negen groepen verdeeld, maar er zijn maar acht lokalen. Een klas wordt ondergebracht in d multifunctionele ruimte. Er is dus behoefte aan opnieuw uitbreiding van één en liefst twee lokalen. De bouwplannen liggen klaar en daarin is ook rekening gehouden met de dringende behoefte aan nevenruimtes.

LEERSUM/HEUVELRUG – DE gemeente Utrechtse Heuvelrug telt 26 Openbare en Christelijke basisscholen. Dinsdag 13 en donderdag 26 juni bezocht een raadsdelegatie al deze 26 scholen om een indruk op te doen hoe het er op deze scholen voorstaat en te inventariseren welke wensen er leven. Tijdens de donderdagrondgang werden de Leersumse scholen bekeken.

door Jan Meijer

Het is momenteel woekeren met de ruimte. Voor het verantwoord opbergen van schoonmaakmiddelen is eigenlijk geen plaats.’’ De raadsleden wilden weten hoe de voor-, tussen- en naschoolse opvang was geregeld. ,,De VSO zou best in De Hoeksteen kunnen, we zijn daarover in overleg. De TSO is uitbesteed en de kinderen voor de NSO worden door medewerkers van De Harlekijn opgehaald. Er is een groeiende vraag en de capaciteit is beperkt. Ook hier wordt bekeken of De Hoeksteen een oplossing kan zijn.’’ De bouwplannen voorzien in een tweede verdieping. Dan kan het prachtige, veilig gelegen en goed geoutilleerde schoolplein gehandhaafd blijven.

Ook op CBS De Schakel – de volgende school op de route – liggen de bouwplannen al klaar. ,,Niet omdat er een tekort aan lokalen is voor de momenteel 300 leerlingen die in twaalf groepen zijn verdeeld,’’ aldus directeur Trudy Nagelhout. ,,Maar wij willen graag een grotere algemene ruimte. Die is niet ‘meegegroeid’ met alle ver- en aanbouwingen. We zitten met smart te wachten op toestemming om iets te mogen gaan doen. We zijn zelfs bereid om een deel voor te financieren, want we zitten erom te springen. ’’ Trots was Nagelhout ook op het aparte kleuterspeelplein dat aansluit op de visie over het taalonderwijs. Ook De Schakel is bezig met het inventariseren van de behoefte aan VSO en biedt mogelijkheden voor de overige buitenschoolse opvang. Een blijvende zorg voor De Schakel is de verkeersveiligheid. ,,We hebben de situatie aangemeld bij het Utrechts Veiligheid Label en met ondersteuning van Veilig Verkeer Nederland wordt naar een oplossing gezocht.’’

De laatste stop in Leersum was bij Daltonschool De Meander. Dit moderne gebouw – energiezuinig opgeleverd in 2000 – herbergt ruim 140 kinderen. ,,Dat is exclusief de dependance van AZC De Hoogstraat. Daar is een heel wisselende bezetting van soms 20 maar soms ook 80 kinderen,’’ vertelde Nel ter Steege, die haar zieke directeur Frank Balk onvoorbereid moest vervangen. ,,Wij zijn sinds we Daltonschool zijn een groeischool.’’ Ook bij De Meander werd aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid van met name de Dreef.

advertentie
advertentie