les Wijnacademie

12 juni 2008 om 00:00 Nieuws

Hij is de enige doctorandus in Nederland die gepromoveerd is op het onderwerp Smaak. Peter had zijn eigen kok meegenomen, die al ‘s morgens vroeg al met de voorbereidingen was begonnen. Want tussen één en vijf uur werd op die middag aan 120 cursisten een voorgerecht, een amuse, twee hoofdgerechten en een dessert uitgeserveerd. Daarbij werden diverse wijnen geproefd en beoordeeld hoe ze bij de gerechten pastten. Tussen het proeven en eten door legde Peter Klosse uit wat bedoeld wordt met het begrip smaak. Smaak is niet persoonsgebonden, maar ons oordeel over smaak is wel persoonlijk. Na vijf gangen en zes wijnen konden de cursisten het hem nazeggen, want er bestond grotendeels consensus over het feit of iets smaak had. Maar of het wel of niet lekker was, apart of in de combinatie van wijn met eten, dat was toch een persoonlijk. In augustus zien de cursisten elkaar terug op het examen.

Bij elk gerecht past een smakelijk slokje MAARN - De laatste les van het schooljaar is gewoonlijk het moment om leuke dingen met elkaar te doen. Zo ook de laatste les van de Wijnacademie in de Twee Marken. Het is traditie geworden om die middag aan Wijn en Gastronomie” te wijden. De docent is Peter Klosse, eigenaar van “De Echoput” en initiator van de Academie voor Gastronomie.
advertentie
advertentie