Time-Out weer open

12 juni 2008 om 00:00 Nieuws

Een prima ruimte met de ingang aan de zijkant van het kantoor van de Woningbouwvereniging Amerongen. Jongeren opbouwwerker Joep van Dam: ,,Ik ben een trots mens, als ik zie wat de vrijwilligers de afgelopen weken allemaal hebben gepresteerd dan kan ik alleen maar tevreden zijn. Tevreden met de Woningbouwvereniging die zich de afgelopen maanden zo positief heeft ingezet voor dit nieuwe verblijf en ook tevreden over de samenwerking met de gemeente.”

Jeugdhonk thuisbasis voor alle jeugd AMERONGEN - Wethouder Elisabeth van Oostrum heeft afgelopen vrijdag het nieuwe onderkomen van het jongerenwerk in Amerongen geopend. Ze prees de inzet van vrijwilligers, Woningbouwvereniging Amerongen en jongerenwerkers om hun goede samenwerking .Van Oostrum : ‘Ik wens jullie allemaal een heel goede tijd op deze lokatie en veel plezier.

door Henk ten Hoeve

Vrijwilligers

De jongerenactiviteiten vallen nu onder de Stichting Welzijn Utrechtse Heuvelrug. Jongeren opbouwwerker van Dam heeft nu Maarn en Amerongen onder zijn hoede. Van uit Amerongen zal Van Dam ook een deel van zijn ambulante taken gaan vervullen.Van Dam is blij dat zoveel vrijwilligers, die bij de ruimte aan het Dorpshuisplein betrokken waren nu weer hun beste beentje voorzetten op de nieuwe locatie. Het is de bedoeling dat de huidige ruimte dient als tijdelijke ruimte tot Allemanswaard klaar is. Van Dam: ,,We willen nu nog nadrukkelijker in de Amerongse samenleving een thuisbasis vormen voor alle jongeren, met de nadruk op alle!”

De vrijwilligers hebben de ruimte een heel verzorgde en vrolijke uitstraling gegeven. Mooie felle kleuren rood maken van de ruimte een gezellige ontmoetingsplaats voor jeugd van alle leeftijden. Natuurlijk ontbreken de oude banken uit het vorige gebouw niet; daar was iedereen zo aan gehecht dat ze beslist niet weg mochten. Twee computers, een beamer en een echte WII spelcomputer bieden de jongeren heel wat leuke uurtjes. Ook het tafelvoetbalspel en de tafeltennistafel kunnen volop gebruikt worden. Natuurlijk ontbreekt ook de echte Oranje-sfeer van dit moment niet.

Al tijdens de opening wordt er door een aantal kinderen gretig gebruik gemaakt van de computers. Nabil (11 jaar) : ,,Ik kom hier graag en houd er van om op de computer het spel Need For Speed te spelen.” Sabir (15 jaar) : ,,Ook ik kom regelmatig om een spelletje te spelen of om zomaar even lekker te kletsen. Het is hier echt tof. Er is altijd wel iemand die naar je omkijkt.” Opbouwwerker Joep van Dam en zijn stagiaire Charley Stoel worden door de bezoekende jeugd op handen gedragen.

Activiteiten

Time –Out is op maandagen voor brugklassers geopend van 18.30 uur tot 20.30 uur. Woensdag zijn van 16.00 uur tot 18.00 uur de leerlingen van groep 7 en 8 welkom. Van 19.00 uur tot 21.00 uur zijn dan de jongeren tot 16 jaar aan de beurt. Jongeren ouder dan 16 jaar kunnen terecht op de donderdag van 19.00 tot 21.00 uur. Vrijdags zijn er vaak speciale activiteiten gepland.

advertentie
advertentie