Kwartet voor scholieren

12 juni 2008 om 00:00 Nieuws

Het spel bestaat uit vijftig kwartetkaarten die betrekking hebben op de cultuurhistorische aspecten en de natuur van Maarn en Maarsbergen. Het is een ‘beschrijvend’ kwartet en dus zijn alle kaartjes voorzien van een korte omschrijving bij de afbeelding. Het is een vrolijk, leerzaam spel geworden en geeft zelfs een redelijk compleet overzicht van de gemarkeerde punten op de bekende ‘Cultuurhistorische Waardenkaart’ die enige jaren geleden verscheen.

MAARN/MAARSBERGEN - De Cultuurhistorische Commissie van Maarn Maarsbergen Natuurlijk, kortweg CHC, bestond tien jaar en verraste daarom haar eveneens jubilerende ‘moedervereniging’ met een prachtig cadeau: een kwartetspel.

Alle schoolkinderen in Maarn en Maarsbergen kregen van de jubilerende vereniging een exemplaar cadeau. De overige kwartetten zullen in de boekhandel en bij de VVV in Maarn verkocht worden. De voorraad is niet groot, dus er tijdig bij zijn is raadzaam. Het is een kostbaar en fraai verzorgd document geworden van alles wat waarde heeft in Maarn en Maarsbergen.

Het kwartet is ingedeeld in twaalf groepen: van o.a. religieus erfgoed, bijzondere dieren, Valkenheide, archeologische monumenten, historische watertjes tot kenmerkende dorpsgezichten en buurten. Voor het gemak zijn de groepen aangegeven in verschillende kleurtjes. De spelregels toegevoegd op een apart kaartje.

Voor de afbeeldingen is (het kon niet anders) gebruikt gemaakt van oude archieffoto’s, zeker voor niet meer bestaande bouwwerken. De teksten zijn informatief, helder en uiteraard zeer beknopt. De verbindende factor op alle kaartjes wordt symbolisch weergegeven met het groene ‘slangetje’ bovenin de kaartjes: groen is de kleur van de beide dorpen en van Maarn Maarsbergen natuurlijk. De slang of slinger verbindt als een groen lint verleden, heden en toekomst zoals het doosje meldt! Een prachtig spel, dat nu ook voor € 6,= bij de VVV te ligt.

advertentie
advertentie