‘Het levendige, zoete genieten’

5 juni 2008 om 00:00 Nieuws

,,Een klein pareltje”, zo omschrijft Inge van Noortwijk, mede-organisatrice en beeldend kunstenaar uit Amerongen de belevenissen van aankomend weekend. Samen met Arris Tijsseling is zij de drijvende kracht achter dit weekend. Ook Arris is beeldend kunstenaar. Zijn atelier is te vinden aan de Overstraat 42. Achter deze gevel komt de bezoeker terecht in een overweldigende oase van rust. Naast het bekijken van het werk van Inge en Arris, is er de mogelijkheid heerlijk te vertoeven in zijn ruime tuin.

Uitreiking eerste ‘Parel van Amerongen’ AMERONGEN - Voor wie komend weekend wil bijkomen van de alledaagse stress en onder het genot van een hapje of drankje wil genieten van de prachtige Amerongse natuur en cultuur is er in Amerongen ‘La Dolce Vita’. Hier kan in alle rust tussen inspirerende gelijkgestemden genoten worden van veel moois dat Amerongen te bieden heeft. Parkeerproblemen zijn er niet en alles is op loopafstand bereikbaar.

door Judith Beekhuis

Inge en Arris vormen met vier andere personen de Margaretha Turnor Stichting. Deze stichting zet zich in om bij de plaatselijke gemeenschap en bestuurders het belang van de unieke symbiose van het dorp Amerongen en kasteel Amerongen onder de aandacht te brengen. En dit alles geheel belangeloos. Er is een minimale bijdrage van de gemeente Utrechtse Heuvelrug en van een aantal andere kunstenaars en welwillende sponsoren. Zoals ondermeer VVV-Amerongen, Studio Herder, Filmhuis Amerongen, en SKIAM.

De festiviteiten van ‘La Dolce Vita’ zijn afgelopen woensdag al gestart met de film Fellini-film ‘La Dolce Vita’ in ‘De Rooden Leeuw’.

Op vrijdagavond 6 juni vervolgens, is tussen 19.00 en 22.00 uur weer het welbekende Avondje Amerongen. Zeventien ondernemers heten de bezoeker in hun eigen tuin of atelier welkom.

Te bewonderen zijn onder andere schilderen, antiek, sieraden, boeketten, brocante, meubels, relatiegeschenken, porselein en Italiaanse specialiteiten. Hier kan iedereen origineel winkelen in een intieme, historische sfeer. En voor een hapje en drankje kan men tijdens de kuiertocht bij diverse horeca-gelegenheden terecht. Voor meer informatie zie www.avondjeamerongen.nl

Op zaterdag 7 en zondag 8 juni zijn de ateliers van de Atelier Route Amerongen geopend van 12.00 - 17.00 uur. Graag gaan de kunstenaars met bezoekers in gesprek over hun werk, bijvoorbeeld om te vertellen hoe zij met het thema ‘La Dolce Vita’ verbonden zijn. Tijsseling: ,,Ik vind het fijn om feedback te krijgen van bezoekers. Zo word ik geïnspireerd in mijn werk en kan ik groeien”. Dit jaar is overigens voor het eerst ook een aantal fotografen met hun werk aanwezig.

Op zondag is ook theater te zien. De dames “La Primavera” wandelen dan, prachtig uitgedost al liederen zingend door Amerongen. Tenslotte zal Margaretha Turnor voor het eerst zelf, in vol ornaat, ‘De Parel van Amerongen’ uitreiken aan een persoon die zich afgelopen jaar belangeloos heeft ingezet voor culturele evenementen in Amerongen. De uitreiking vindt plaats in Buitenlust om 17.30 uur.

advertentie
advertentie