Nog steeds vraagtekens bij Centrumplan

5 juni 2008 om 00:00 Nieuws

Nadat genoemde partijen tijdens diverse bijeenkomsten en commissievergaderingen al van zich hebben laten horen over het gebrek aan een totaalvisie, de afmetingen van het gebouw, rooilijnen, winkelbehoefte en parkeerproblematiek, menen zij dat jn met name de verkeerskundige consequenties onderbelicht zijn gebleven in de besluitvorming. In een brief aan de raadsleden stellen de drie organisaties dat de parkeeranalyse rekenkundige fouten bevat en dat het hanteren van een minimale parkeernorm zal leiden tot onvoldoende parkeerplaatsen. Daar waar het plan op diverse punten is aangepast, is de parkeeranalyse niet meegenomen.

MAARN - Vanavond staat in de raadsvergadering opnieuw het centrumplan voor Maarn ter discussie. Vereniging Bewonersbelangen Maarn/Maarsbergen (VBMM) zal zich daar samen met Maarn Maarsbergen Natuurlijk (MMN) en Senioren Platform Utrechtse Heuvelrug (SPUH) nog een keer sterk maken voor in hun ogen verbetering van de voorliggende plannen.

door Monique José Timmermans

Zorgen zijn er ook over de verkeersveiligheid: ,,Eén in- en uitrit aan de Tuindorpweg voor bevoorrading van de supermarkt zal leiden tot zeer ongewenste en gevaarlijke situaties.” De organisaties ervaren dat er in de huidige situatie regelmatig twee vrachtwagens in de Raadhuislaan staan te lossen en vrezen dat in de mogelijk toekomstige situatie één vrachtwagen in de lossluis staat en één op de doorgaande Tuindorpweg. ,,Bovendien moeten de nieuwe en bestaande winkels aan de Raadhuislaan ook bevoorraad moeten. Is rekening gehouden met speciale los- en laadzones aan de Raadhuislaan?”.

advertentie
advertentie