Bouw De Tuinderij hervat

15 mei 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - In het vierde kwartaal van dit jaar kan de bouw van de Tuinderij worden hervat. De bouw van twaalf appartementen en zes keer twee woningen onder één kap, lag na een gerechtelijke uitspraak sinds 2006 stil.

door Rob Verbraak

Dit omdat het bouwplan niet paste in het bestemmingsplan. Vorig jaar is er een herziend bouwplan ingediend, wat inmiddels is goedgekeurd. In het nieuwe bouwplan is het aantal appartementen teruggebracht tot acht appartementen,. Verdeeld over twee gebouwen van elk twee bouwlagen is dat één bouwlaag minder dan in het oorspronkelijke plan. De gebouwen zijn voorzien van een lift en worden verhuurd door Heuvelrug Wonen. Verder komen er nu vier vrijstaande woningen met een kaveloppervlakte tussen de 560 en 748 vierkante meter en twee woningen onder een kap met een kavel oppervlakte van respectievelijk 250 en 260 vierkante meter. De nieuwbouw zal volledig passen bij de al bestaande bebouwing. Het gehele binnenterrein zal een parkachtige indruk moeten gaan krijgen waarbij de tuinen direct grenzen aan de weg, zonder tussenkomst van een trottoir, maar bij voorkeur met hagen, bomen en struiken. De verkoop van de woningen is in handen van Vellinga Makelaardij in Doorn. Er is door projectontwikkelaar Van Bekkum uit Hooglanderveen ook een onderzoek gedaan naar het voorkomen van beschermde planten en dieren in de omgeving van de te bouwen woningen.

Hieruit kwam naar voren dat de beschermde soorten beperkt zijn, maar dat er wél voor de nog aanwezige vleermuizen en de instandhouding van de kauwende metselbij voorzieningen kunnen worden getroffen. Door het aanbrengen van een invliegopening in het overstek kunnen vleermuizen wegkruipen. Voor de kauwende metselbij volstaat het aanbrengen van een aantal speciale nestblok- gevelstenen. De planning is dat de woningen en appartementen medio 2010 gereed zijn voor oplevering.

advertentie
advertentie