Zwaargewond na val van De Kaap

15 mei 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - Zaterdagavond om kwart over acht is een man van twintig jaar uit Rijsenhout van uitkijktoren De Kaap gevallen in de Kaapse Bossen bij Doorn.

door Rob Verbraak en Marleen Meijer

De man behoorde tot een groep van vier jongeren die even na acht uur de toren beklom om de zonsondergang te gaan bekijken. Voor het oog van de groep en andere getuigen stapte de man over de reling en viel of sprong vervolgens van dertig meter hoogte naar beneden.

Gezien de aard van de verwondingen van de man was het noodzakelijk dat de traumahelikopter ingeschakeld moest worden. Omdat het niet mogelijk was om dicht bij de uitkijktoren te landen is de traumahelikopter midden in het centrum van Doorn naast het cultuurhuis geland. De arts aan boord werd vervolgens door de daar wachtende politie naar de uitkijktoren gebracht. De man is na een eerste onderzoek door de arts per ambulance met spoed vervoerd naar het UMC in Utrecht. Inmiddels is de man buiten levensgevaar.

Woordvoerder Robert Moens van Natuurmonumenten geeft aan dat er geen reden is de toegankelijkheid van de toren te beperken. Natuurmonumenten is na het ongeluk met medewerkers van de forensische opsporing van de politie op de toren geweest en zij zijn tot de conclusie gekomen dat er niets mis is met de toren.

De toren is volgens Natuurmonumenten veilig en de reling hoog genoeg.

De politie heeft het slachtoffer nog niet kunnen horen.

advertentie
advertentie