Burgemeesterswoning tegen de vlakte

2 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Een kale plek met hier en daar nog wat steen, een enkele boom en wat achtergebleven struiken is al wat rest op de plaats waar ooit de uit 1954 stammende burgemeesterswoning verscholen stond achter een brede haag. Oud-burgemeester en ereburger van Leersum, Mr. C.F. Feith-Hooijer, betrok met haar gezin de woning in 1989. Na de overgang naar de nieuwe gemeente Utrechtse Heuvelrug verhuisde de voormalige bestuurder in 2006 en kwam de woning leeg te staan. Door de gemeente werd hierna vrij snel tijdelijke bewoning geregeld, waardoor het risico van kraken en vernieling werd voorkomen. Hierna werd tot verkoop overgegaan. Hans van Schaik, communicatiemedewerker van de gemeente licht toe: ,,De woning verkeerde in een slechte staat en de nieuwe eigenaar heeft een vergunning ingediend om te mogen bouwen. Op 14 maart heeft het College van B&W volgens artikel 19 lid 3 besloten mee te werken aan het plaatsen van een nieuwe woning.”

LEERSUM - De voormalige burgemeesterswoning aan de Scherpenzeelseweg 54 is onder de slopershamer verdwenen. Nadat flink wat kapwerk op het perceel is verricht, was het feitelijke afbreken voor het sloopbedrijf een ogenschijnlijk makkelijk karwei. Op de plaats van de oude woning zal binnenkort met de bouw van een nieuwe villa worden begonnen.

door Caro van den Berg

Stadsvilla

Op de bijna lege kavel staat inmiddels een opvallend bord van Bouwbedrijf Lichtenberg uit Rijssen, die de nieuwbouw gaat realiseren. Aangezien de ter inzage termijn van zes weken verstreken is, verwacht verkoopbegeleider Rutger Bak van het bouwbedrijf binnen enkele weken met de activiteiten te kunnen beginnen. ,,We gaan hier een traditioneel gebouwde rietgedekte stadsvilla van ongeveer 1000 m3 bouwen, ontworpen door EVE architecten uit Nijverdal”, aldus Bak.

De woning die circa 15.5 meter breed en 12 meter diep zal worden zal een totale hoogte van 9.70 krijgen. Vergeleken met de oude burgemeesterswoning, die 10 meter breed en 8 meter diep was, een aanzienlijke uitbreiding op de oorspronkelijke maatvoering. Bak verwacht dat er ook ooit weer een nieuwe haag geplant zal worden. ,,Die staat op het inrichtingsplan getekend, dat past wel bij zo’n villa”.

advertentie
advertentie