DEV - SVMM

24 april 2008 om 00:00 Nieuws

De wedstrijd van twee kanten belicht:

De Maarnse sportverslaggever

MAARN/DOORN - Na maanden gevoetbald te hebben in koude, wind en regen kon de wedstrijd tussen SVMM en DEV van start gaan in een pril voorjaarszonnetje.

Het eerste kwartier ging gelijk op, met wel de grootste kans voor DEV. Charles van Ligten had zich prima vrijgespeeld en kon Tim Kas in de voeten aanspelen, Kas schoot echter hoog over.

SVMM had daarna een niet te missen kans, Good-old René Dijkhorst werd door een aanval over drie schijven vrij gespeeld voor het doel van DEV, zonder hindering van de defensie van DEV had Dijkhorst de hoek voor het uitzoeken. Hij kopte goed naar de grond, maar de doelman van DEV hield zijn doel schoon. Keeper Bas Langeveld moest voor SVMM nog één keer actie komen om een schuivertje van Tim Kas onschadelijk te maken. In het restant van de 1e helft en de gehele 2e helft zou doelman Langeveld geen doelpoging meer op doel krijgen.

In de 2e helft startte SVMM en DEV weer op redelijk gelijke wijze, alleen zou DEV geen kans meer krijgen. SVMM kreeg meerdere grote kansen, alleen deze werden allemaal niet benut. Na twintig minuten spelen vonden er aan SVMM-zijde twee wissels plaats. SVMM-icoon René Dijkhorst nam na twintig jaar gespeeld te hebben als 1e elftalspeler afscheid van SVMM 1, hij werd vervangen door zijn beoogde opvolger, William Potappel. Ook Teun van de Broek die inmiddels voor het achtste seizoen bij SVMM 1 speelt nam afscheid van het selectievoetbal. Deze 42-jarige speler, speelde in het verleden bij Valleivogels (hoofdklasse), Scherpenzeel en SVMM. Van de Broek werd vervangen door Juri Goed. Vervolgens controleerde SVMM de wedstrijd volledig en was het voor DEV zaak om er een puntje uit te slepen. Maar het was uiteindelijk Schoonhoven die een voorzet voor het doel gaf, deze voorzet werd ver voorbij de 2e paal geplaatst, Roy van Ettekoven kon de bal op goede wijze weer voor het doel geven en Polle Westbroek kon vanaf twee meter de bal binnenwerken, 1-0. Na de 1-0 probeerde DEV het nog wel, maar hierdoor kreeg SVMM nog meer ruimte. SVMM maakte de mogelijkheden niet meer af. Het bleef bij 1-0. SVMM speelt volgende de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Hercules

SVMM; Bas Langeveld; Remco van Beek, Teun van de Broek (65 min. Juri Goed), Jacob van den Essenburg, Gerjan Doornenbal; Roy van Ettekoven, Ronald Schoonhoven, Polle Westbroek, Stefan Prij, Niek van Vemde; René Dijkhorst (65 min. William Potappel)

En vanuit Doornse zijde:

DOORN/MAARN - Zaterdag ging DEV op bezoek bij SVMM in Maarn met het doel zich veilig te spelen. Dat gebeurde, al lukte het niet op eigen kracht. Door het gelijkspel van SVP tegen Hercules was de teleurstellende 1-0 nederlaag niet meer van belang.

SVMM en DEV deden in de eerste helft weinig voor elkaar onder en beide ploegen kregen aardige mogelijkheden om de score te openen. Allereerst werd Tim Kas door Charles van Ligten in positie gebracht, maar van dichtbij schoot de spits hoog over. Niet veel later kon Ricardo van Amerongen uit een corner vrij inkoppen, maar ook zijn poging verdween hard over het doel van keeper Langeveld. Bijna was het zelfs SVMM dat op voorsprong kwam. Een uitgespeelde aanval leidde tot een kopbal van dichtbij van René Dijkhorst die fraai werd gered door André Nell.

De tweede helft werd DEV, afgezien van een paar rushes van Van Ligten, niet meer gevaarlijk.

Maarn had het spel onder controle, maar creëerde ook nauwelijks uitgespeelde kansen. De goed leidende scheidsrechter gaf SVMM een penalty nadat de bal ongeluk tegen de arm van Michel van Aken aankwam. De bal werd echter andermaal gestopt door doelman André Nell. Zo’n kwartier voor tijd had Nell echter geen antwoord op een schot van dichtbij van Polle Westbroek. Een eerste voorzet leek voorbij te zeilen, maar werd teruggekopt en vervolgens ingeschoten door de snelle aanvaller van SVMM. DEV leek niet bij machte om nog gelijk te maken en kon niet tevreden zijn over het geleverde spel.

Het goede nieuws kwam deze middag echter van de andere velden. Focus’07 verloor ruim van Bunnik en SVP bleef, ondanks een spannend laatste kwartier, steken op 1-1 tegen Hercules. SVP kan DEV op de ranglijst nu niet meer passeren omdat het uitgespeeld is. De Veenendaalse ploeg zal dan ook in grote getale aanwezig zijn als DEV het volgende week in de laatste wedstrijd van het seizoen opneemt tegen Focus’07. DEV is veilig en kan vrijuit spelen, maar Focus moet winnen om SVP te passeren en niet te degraderen. Spektakel staat dus op het programma in Doorn.