Voorjaarsreis naar Câmpina

17 april 2008 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Van 26 april t/m 3 mei 2008 zullen twee leden van de Stichting Câmpina:Theo van Schooneveld en Addy van Eck, een reis maken naar ruim 120 hulpbehoevende, Roemeense gezinnen.

Ter plaatse worden voedselpakketten ingekocht die door Nederlandse gezinnen gesponsord zijn. De leden van de Stichting zullen de gezinnen persoonlijk bezoeken, zodat ze met eigen ogen kunnen zien onder welke omstandigheden de Roemenen moeten leven. Ondanks dat Roemenië bij de Europese Unie is, profiteren nog te weinig mensen hiervan. De kosten voor het dagelijkse levensonderhoud stijgen harder dan de lonen. Als je dan ook nog werkloos, oud,ziek of gehandicapt ben, dan is de toekomst helemaal hopeloos. Uitzicht op verbetering van de situatie is er nauwelijks. Ook zijn enkele gezinnen getroffen door de overstromingen van het afgelopen jaar, zodat hun huizen verwoest zijn.

Naast voedselpakketten uitdelen, steunt de Stichting ook met medicijnen en dragen ze financieel bij aan een studie of medische behandeling. tevens wordt geprobeerd om medische hulpmiddelen, zoals rollators en rolstoelen, uit Nederland mee te nemen. Nieuwe donateurs voor de voedselpakketten zijn van harte welkom maar mensen die willen helpen met het organiseren zijn welkom.

Voor informatie kan men contact opnemen met Theo van Schooneveld (tel:0318-471717). Giften storten op giro: 7234327.

advertentie
advertentie