Spandoeken tegen auto-inbraak

17 april 2008 om 00:00 Nieuws

Op de spandoeken staat een pakkende tekst om autobezitters te motiveren geen waardevolle spullen achter te laten in hun auto.

HEUVELRUG - Zes spandoeken tegen auto-inbraak zijn op 15 april opgehangen in de gemeente. Een samenwerkingsactie van de politie en de gemeente Utrechtse Heuvelrug met als doel auto-inbraken terug te dringen.

De spandoeken zijn opgehangen in Doorn bij het SBI conferentiecentrum. In Driebergen bij conferentiecentrum de Bergse Bossen en bij Sportpark Hoenderdaal. Bij Motel Maarsbergen in Maarsbergen, Bij het politiebureau in Leersum en in Amerongen bij de rotonde in het centrum.

Dit zijn allemaal locaties waar veel autoinbraken plaatsvinden. Opvallend in de afgelopen twee maanden is de toename van het aantal auto-inbraken bij conferentiecentra waarbij met name navigatiesystemen en laptops ontvreemd worden.

De spandoeken zullen drie weken blijven hangen op bovengenoemde locaties en daarna worden ze drie weken opgehangen op andere plaatsen binnen de gemeente. Dit moet de autobezitters bewust maken van hetgeen zij zelf kunnen doen om een auto-inbraak te voorkomen. Verder houdt de politie de komende maanden verscherpt toezicht in de wijken waar veel auto-inbraken plaatsvinden. Politieagenten spreken autobezitters, indien mogelijk, direct aan op de aanwezigheid van (waardevolle) spullen in de auto. Ook plaatsen agenten spiegelhangers met preventietips aan zijspiegels van auto’s om autobezitters te wijzen op inbraakrisico’s.

In 2007 werden in totaal in de gemeente Utrechse Heuvelrug bij de politie 408 aangiften van auto-inbraak gedaan. Ten opzichte van 2006 is dit aantal gestegen met 41%.

advertentie
advertentie