Concert Accordeonvereniging Crescendo

17 april 2008 om 00:00 Nieuws

Het voorjaarsconcert begon rond 20.00 uur met de, inmiddels traditionele, Crescendomars.

LEERSUM - In het Sport- en Cultuurcentrum “De Binder” gaf accordeonvereniging Crescendo afgelopen zaterdagavond hun 52e concert voor een uitverkochte zaal. Na de pauze trad het popkoor Pluusj & Plestic uit Maurik op.

door Marjan van den Dorpe

Dé herkenningsmelodie van de vereniging. Achter het orkest was een groot scherm aangebracht en door middel van een computer en beamer werden hierop beelden vertoond. Beelden die betrekking hadden op de gespeelde muziek en uit de betreffende film of musical.

Filmmuziek liep als rode draad door het hele programma.

Er werd onder andere muziek gespeeld uit de film ‘The Titanic’ en ‘The pirates of the Caribbean’.

Rock opera

Maar niet alleen muziek uit films werd ten gehore gebracht. Ook Don’t cry for me Argentina uit de Rock-opera Evita en Dunkelrote Rosen bring ich, schöne Frau uit de opera Gasparone Ook moeilijke werken als Anatevka uit de musical Fiddler on the roof. In dit stuk zaten veel tegenmelodieen. Een pittige klus voor orkestleden. Maar onder de bezielende leiding van Yvonne Vos-Dibbets (dirigent) lukte dit prima. Voor enkele nieuwe leden was het hun eerste optreden, maar dat was niet te horen.

Ladyspeaker

Tussen de nummers in vertelde Ladyspeaker Ellen Vos iets over de achtergrond van het nummer. Tijdens de pauze werden lootjes verkocht. Na de pauze trad het Popkoor Pluusj en Plestic uit Maurik op.

Zij brachten hedendaagse Nederlandse en Engelse popsongs als: All my live, A brand new day, No worries en Chariot ten gehore. Zij eindigden met een Abba Medley. Dirigent van Pluusj en Plestic is A. Wolffenbuttel.

Bloemetjes

Na dit optreden werden enkele mensen, letterlijk, in de bloemetjes gezet en begon de trekking van de loten. Een keur aan prijzen waren er ter beschikking gesteld. Het varieerde van een dartbord tot planten, kaarsen en flessen wijn.

De hoofdprijs was een dinerbon voor twee personen bij De Gulle Griet.

advertentie
advertentie