Doorn

3 april 2008 om 00:00 Nieuws

In de serre staan aan de tafels luxe fauteuils en in het restaurant staan trendy loungebanken tegen de muur. Er is ook een gezellige bar waar het zowel voor de lunch of diner als daarna het goed toeven is. Op de lunchkaart staan gerechten zoals de traditionele club sandwich, diverse soorten speciale broodjes en sushi Plein 6. Voor het diner is er een keuze uit voorgerechten zoals een carpaccio, roergebakken lams rugfilet en als hoofdgerechten onder andere een tournedos, lamsrack of gegrilde ribeye. In totaal staan er op de kaart een twintigtal gerechten met prijzen tussen de acht en twaalf euro, waaruit de gasten zelf een keuze kunnen maken om een menu samen te stellen. Blauwendraat: ,,Ook komen er seizoensgebonden gerechten zoals een aspergekaart en een wildkaart”. Voor wie een gezellig avondvullend programma wil hebben is er ook een zes gangen menu. Ook de uitgebreide cocktail kaart is het vermelden waard, in Amsterdam al helemaal de trend, vooraf aan de maaltijd genieten van een vers gemaakte cocktail. ,,Er is duidelijk behoefte aan een nieuwe uitgaansgelegenheid in het centrum Doorn dat blijkt wel uit de belangstelling in de eerste twee weken”, besluit een enthousiaste Blauwendraat. Het restaurant gedeelte is volledig rookvrij. Als het weer het toelaat kan er ook buiten op het zonnige terras genoten worden van een hapje en een drankje. Speciale aandacht wordt er besteed aan de muziek, die niet overheersend is, waardoor een goede conversatie aan tafel mogelijk is. In de weekenden zal er vanaf een uur of elf ‘s-avonds andere muziek gedraaid worden waarbij ook regelmatig een disc-jockey voor de muziek zal zorgen. Op niet al te lange termijn zal de ruimte boven de zaak ook weer geschikt gemaakt worden voor het houden van vergaderingen, bruiloften of besloten partijen. In deze ruimte is plaats voor circa zestig gasten.

DOORN - Na een ingrijpende verbouwing is voormalig cafe Ome Lou omgetoverd in een trendy uitgaansgelegenheid. Alex Blauwendraat en zijn vriendin Hedey Borgsteijn zijn de nieuwe eigenaars. Zij zijn beiden geen onbekenden in de horeca, bistro Chef in Driebergen hebben zij vijf jaar geleden met veel succes opgestart. ,,Na vijf jaar vonden we het tijd worden om op zoek te gaan naar een tweede zaak in de regio”, vertelt Blauwendraat. De zaak is een stuk lichter gemaakt.

door Rob Verbraak

Adres en openingstijden:

Restaurant Plein 6 is gevestigd op Dorpsplein 6 in Doorn, telefoonnummer 0343-477330. De openingstijden zijn zeven dagen per week van 11.330 tot 24.00 uur in het weekend gaat om 02.00 uur pas dicht. Er is ook voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. Informatie is ook te vinden op www.plein6.com.

advertentie
advertentie