Spannende finale Pubquiz in Buitenlust

3 april 2008 om 00:00 Nieuws

Tien groepjes van elk vijf vrienden of buren als playing teams hebben intellectueel strijd gevoerd met het vinden van antwoorden op uiteenlopende vragen. Op de 1 April is de finale gespeeld in het bomvolle Buitenlust.

AMERONGEN - Een fenomeen uit het Engelse Pub-leven heeft onlangs de Heuvelrug bereikt en wel in Cafe (Pub) Buitenlust in Amerongen. Sinds November 2007 is daar op elke eerste Dinsdag van de maand de zogenoemde Pubquiz gehouden in de gezellig warme kroegsfeer.

door Manus van Gent

Het initiatief van deze leerzame avonden is van Helma Monteban. Zij heeft alles zelf voorbereid en de leiding van de , ‘quiz’, samen met partner Ruud de Jonge, soepel maar strikt in handen gehouden.

De PUB-Quiz is typisch Engels . H. Monteban deed er vak aan mee. Het is vergelijkbaar met de ‘ moeilijke” Triviant of met Twee voor Twaalf. Maar het is echt een spel, met regels en tijdslimieten; je kunt punten scoren per vraag ( en zelfs winnen). Belangrijk is dat de kwis je intelligentie prikkelt, je de fantasie vrij laat en discussie aanwakkert. Met dit PUBKWIS-idee gaat Helma naar Paul van Roy, van Buitenlust omdat ze dit cafe hiervoor een geknipte locatie vindt.

Helma: “We hebben twee simpele motieven om zo’n Kwis te starten. Ten eerste is er op dinsdagavond in Amerongen niets te doen. Beetje een “dooie” avond. Verder lijkt het heel goed voor de gemeenschapszin in ons dorp. Je werkt samen in je team en neemt het sportief op tegen andere groepen. Zo zie je nog eens wat en leer je mensen kennen”.

Er doen tien groepen mee van maximaal vijf personen. In acht quizronden worden telkens tien vragen gesteld. Regelmatig worden tussendoor antwoorden gegeven en tussenstanden.

De teams voeren mooie namen als De Winnaars, Flipje, Les Miserables, Wikipedia , The Nerds ,Aquarius. Deze avond is team Les Absentes de winnaar, maar de overall finale prijzen gaan naar: 1. De Kanonnen van Navarone, 2. Les Absentes, 3. Spike. De hoofdprijs is een compleet verzorgd diner voor het hele winnende team, in Buitenlust.

Op 19 april is er een afterparty voor dit seizoen; in september zijn de nieuwe ronden, de Pubquiz gaat door.

advertentie
advertentie