Wederom rechtzaak Bonte Vlucht

3 april 2008 om 00:00 Nieuws

De recreantenvereniging, die al veel langer overhoop ligt met de eigenaren van het terrein maakt bezwaar tegen deze vergunning die de gemeente in januari verleende. Volgens de recreanten is de vergunning in strijd met het bestemmingsplan. Ze eisten dat de rechter de bouw verbiedt.

DOORN – Opnieuw moet de rechter een oordeel vellen over een bouwvergunning die de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft verleend aan Succes Parken op het terrein van Camping De Bonte Vlucht. Dit keer gaat het om de vergunning voor de bouw van acht recreatiewoningen aan de Leersumsestraatweg in Doorn.

De recreanten zijn in allerlei procedures gewikkeld met de eigenaren. Zo loopt er een mediationtraject op verzoek van de gemeente Utrechtse Heuvelrug omdat de huur is opgezegd. Eerder dit jaar spande de vereniging een rechtszaak aan vanwege de bouwvergunning voor een aantal chalets. Die zaak wonnen de recreanten. Volgens de recreanten wordt een prachtig natuurgebied met kleinschalige recreatie vernield door de eigenaar.

Die eigenaar had een fax gestuurd naar de rechtbank waarin hij beloofde dat er geen werkzaamheden zouden worden verricht totdat het bodemonderzoek is afgerond. De rechter vroeg zich dan ook af waarom hij nog een uitspraak zou doen in deze zaak. Wat u wilt met deze rechtszaak heeft u al bereikt met deze toezegging, hield de bestuursrechter de recreantenvereniging voor.

Maar de recreanten gaven aan dat ze in de beloftes van de eigenaar geen enkel vertrouwen hadden. Ze vroegen de rechter toch een uitspraak te doen.

Die uitspraak is op 11 april.

advertentie
advertentie