De Ladder neemt deel aan Tronenwedstrijd

3 april 2008 om 00:00 Nieuws

Op vrijdagmiddag heeft groep 6 de tafels en stoelen al aan de kant gezet als Daan de Wit van Savantis en Sjoerd Jongsma van Schildersbedrijf Kraan met dozen het lokaal van Juf Audry Nijman binnenkomen. Uit de grootste doos komen in vormen gezaagde MDF-platen (geperst hout) die als een 3D-puzzel in elkaar grijpen en zo de troon vormen. De kleine doos zit vol met benodigdheden, van kwasten tot verf en verfbakken, van aluminiumfolie tot schuurpapier en plakband.

MAARN - Basisschool De Ladder gaat - als één van de circa 90 basisscholen in het land - meedoen aan de Tronenwedstrijd. Deze wedstrijd wordt jaarlijks uitgeschreven door Savantis die voor de uitvoering een schildersbedrijf aan de school koppelt. Schildersbedrijf Kraan uit Doorn ondersteunt in het kader van hun 100-jarig bestaan het project op De Ladder.

door Monique José Timmermans

Savantis heeft als doelstelling ‘het bevorderen van de kennis en het behouden van het vakmanschap’, met het tronenproject maken kinderen op jonge leeftijd kennis met het werken met verfmaterialen en kleur. De troon en de materialen levert Savantis gratis aan. Sjoerd Jongsma, jarenlang werkzaam geweest als schilder, begeleidt het project vanuit Kraan. Hij zal een aantal vrijdagmiddagen met groepjes jongens en meisjes de nu nog kale troon omtoveren tot een kleurrijke - en hopelijk winnende - versie. Behalve het schuren en schilderen, moet de klas ook een projectverslag maken. Met foto’s en reportages van de voortgang van het werk van ontwerp tot eindresultaat. De school mag de troon houden, een mooi decorstuk voor de musicals waar de school mee bezig is.

Projectverslag

Ze gaan serieus aan het werk, want er staat wat op het spel! Als de jury vindt dat ze de mooiste troon en het beste projectverslag uit hun regio hebben gemaakt, mogen ze met maximaal 30 leerlingen en begeleiders van de school deelnemen aan de landelijke finale op dinsdag 9 september 2008 in het Archeon. De winnaar van de landelijke finale wint een set Techniek Torens ter waarde van 7.500 euro. En die toren kunnen basisscholen die met techniek aan de slag willen goed gebruiken. Mocht je als finalist niet de hoofdprijs krijgen, dan is de finaledag in ieder geval een leuk dagje uit.

advertentie
advertentie