Lustrum met sportmanifestatie

27 maart 2008 om 00:00 Nieuws

Behalve diverse binnen- en buitensporten hebben Aart Stigter en Ellen Abbringh het sportcentrum in de afgelopen jaren uitgebreid op het gebied van educatie, sportieve reizen, gezondheid, beauty en een runningshop. Het groeiend aantal mensen dat gebruik maakt van deze faciliteiten geeft aan dat hiermee wordt voorzien in een behoefte. ,,Iedereen kan bij ons komen sporten, herstellen van een blessure of meedoen aan zwangerschapsfitness”, zegt Abbringh. ,,Er is geen drempel en het sociale aspect is voor velen belangrijk”, onderstreept Stigter. ,,Onze medewerkers realiseren zich dat men hier veelal voor zijn plezier komt en dat stralen ze ook uit.”

Sponsoractie voor kinderen in Kenia AMERONGEN – Op 1 april is het precies 10 jaar geleden dat Aart Stigter’s Sport- en Gezondheidscentrum zich vestigde in Amerongen. Destijds kleinschalig gestart met een enkele loopgroep en een fitnessruimte is intussen de doelstelling om veel te kunnen bieden onder één dak ruimschoots gerealiseerd. Nog steeds is plezier in bewegen het uitgangspunt, waarnaast de sporter kan profiteren van professionele begeleiding door fysiotherapeuten, diëtist, masseur en sportarts.

door Renée van der Maesen

Sportmanifestatie

Het lustrum wordt gevierd op zaterdag 12 april met een grootschalige sportmanifestatie. Vanaf 09.00 uur gaan de deuren van het sportcentrum open en kunnen alle geïnteresseerden meedoen aan een keur van activiteiten. Deze dag zal in het teken staan van het goede doel. Gekozen is om geld in te zamelen voor de bouw van een school in Kenia. De laatste reis van Stigter en Abbringh met een hardloopgroep naar het High Altitude Training Centre (HATC) van toploopster Lornah Kiplagat in Iten, Kenia, was vlak voordat daar ongeregeldheden uitbraken. ,,De broeierige sfeer was in het trainingscentrum merkbaar”, vertelt Stigter, ,,en wij waren net op tijd weer naar Nederland vertrokken voor het ontspoorde.” Lornah Kiplagat heeft in 1999 het HATC gesticht met als doel jonge, getalenteerde Keniaanse atletes de mogelijkheid te bieden een topbestaan in het hardlopen op te bouwen. Kiplagat ondersteunt de sponsoractie van het Amerongse sportcentrum van harte. Citaat: ,,Kenia werd altijd gezien als het meest stabiele land van Afrika. Kenia kennen we van de mooie witte stranden, van de Masai, van de wildparken en uiteraard van de Keniaanse atleten. Het doet mij erg veel pijn om te zien wat er nu in mijn geboorteland gebeurt. Het helpen door scholen te bouwen in gebieden die het zwaarst getroffen zijn, is wenselijk. Een goede educatie is de basis voor de opbouw van het land.” Abbringh verzekert dat de opbrengst van de sponsoractie rechtstreeks ten goede zal komen aan de bouw van de school. “Onze lijnen met Lornah zijn kort. Samen met haar houden we de regie over de bouw. Bovendien zullen we een ieder tussentijds informeren over de vorderingen”, aldus Abbringh.

Op 12 april kan iedereen deelnemen aan spinning, hardlopen, aerobics, ouder-kind yoga, nordic walking. Kosten vanaf € 5 per uur/les. Voor meer informatie: www.sportcentrumaartstigter.nl

advertentie
advertentie