Green day wint SVL playbackshow

20 maart 2008 om 00:00 Nieuws

LANGBROEK - De SVL Playbackshow was ook dit jaar weer een groot succes . Er waren maar liefst 18 optredens en die waren allen van zeer goede kwaliteit.

Het publiek in de overvolle SVL kantine wist dit , gezien het applaus dat opklonk na elke act, zeer te waarderen. Nog nooit had de jury het, volgens voorzitter Guus Swillens, zo moeilijk gehad als op deze avond. Hij werd daarbij geassisteerd door Ina Weijers, Jeanette de Rooy en Wim Merkens. De artiesten die optraden waren van alle markten thuis. Zo kwamen er Jodelende kippen voorbij met een Witte Eend. André Hazes kwam twee keer zingen, eenmaal met Karin Bloemen en een keer met Gerard Joling. Bij hem kwam de vuurpijl met as van Hazes in het kratje Bier Na Afloop terecht. ‘Herinnert U zich deze nog’ waren met de Dolly Dots, Luv, Ike en Tina Turner, Urbanus ook goed vertegenwoordigd.

Er waren zelfs pianisten (tussen haakjes) aan het spelen. Ook de actualiteit was er in de vorm van ‘Goeie Moggel.’ De danseressen met Sam Sam, Mahalla raybanda en Marcus Becker lieten zich ook niet onbetuigd. Het ruige werk van Green day was het tegenovergestelde van ‘Mooi wark’. Het duo Lee Towers en Bart de Graaf kwamen ook nog even langs nadat ze Youp van ’t Hek weg zagen gaan. Een streaker verstoorde het optreden van Ton Kosterman met zijn maten. Maar deze werd á lá Paul de Leeuw weggewerkt na eerst het publiek nog verrast te hebben., met de tekst ‘mis poes’ op zijn buik, i.o.v….

De juryvoorzitter kwam daarna met de volgende prijsverdeling: de juryprijs was voor Elsbeth, Davey en Elco met De Witte Eend . De derde prijs Voor Monique Goes met Youp van ’t Hek. De tweede prijs ging naar Gerhard en Martin voor hun act als Bart de Graaf en Lee Towers. De winnaars van de SVL Playbackshow 2008 was Green day, met Martijn, David, Elco en Ronnie die de SVL Playback Wisselbokaal een jaar lang op de schoorsteen mogen zetten.

advertentie
advertentie