Derde Jam-sessie in de Tram

13 maart 2008 om 00:00 Nieuws

De organisatie is dit jaar voor het eerst in handen van de Stichting Welzijn Utrechtse Heuvelrug. Voorheen werden deze sessies georganiseerd vanuit het jongerenwerk in Amerongen, maar dit jaar dus voor het eerst onder de paraplu van de SWUH. De samenwerking verloopt uitstekend. Joep van Dam, jongerenwerker, heeft zich enorm ingespannen om de publiciteit goed in orde te hebben. Met hulp van stagiaire Charly zijn prachtige posters en flyers ontwikkeld. UIteraard hoopt men op een grote opkomst. Als contactpersoon in Amerongen is Nico van Mourik nog steeds actief bezig, hij zal de avond presenteren. Van Mourik: ,,Ik ben blij dat we in deze nieuwe opzet gezamenlijk tot deze jamsessie komen. Het belooft weer een fantastische avond te worden. Op de deelnemers lijst staan nu Scrub 21 en Traffic Lights. Verder verzorgt Melvin Krijgsman het geluid en andere technische zaken.”

Scrub 21 zoekt versterking en oefenruimte AMERONGEN - Op donderdag 20 maart zal de derde ‘tramjam’ worden gehouden in Café de Tram. Deze avond is voor iedereen die ouder is dan veertien jaar de gelegenheid om naar muziek te komen luisteren of om zelf muziek te komen maken.

door Henk ten Hoeve

Scrub 21

Op dit moment bestaat Scrub 21 uit Jim Brouwers en Glenn Antoine. Jim, 17 jaar oud, speelt al ruim drie jaar gitaar en heeft les gehad van Coen Zeeman en op dit moment volgt hij zanglessen bij Ray Claessen. Zijn plan is om volgend jaar naar de Herman Brood academie in Utrecht te gaan. Glenn,16 jaar, is drummer en speelt daarnaast ook gitaar. Hij is van jongs af aan geïnspireerd door zijn oudere broer en is een echt natuurtalent.

Jim: ,,We spelen nu ruim een jaar echt voor publiek. We hebben opgetreden in de kantine van DVSA en tijdens diverse Jam-sessies. Ook hebben we laatst opgetreden tijdens het politiek café vanuit de gelagkamer in restaurant Buitenlust.” Glenn: ,,Ons repertoire bestaat uit Pop-Rock in het engels. De meeste nummers hebben we zelf geschreven en we spelen ook enkele covers.” Wel zijn Glenn en Jim op zoek naar versterking. Glenn: ,,We kunnen nog een goede bassist gebruiken, zodat het geheel nog completer wordt.” Jim vult aan: ,,We hebben ook nog dringend behoefte aan een goede betaalbare oefenruimte, want nu oefenen we hier thuis en zijn daardoor erg beperkt in onze mogelijkheden.” Vooral het meedoen aan jam-sessies wordt door Jim en Glenn als erg positief ervaren. Glenn: ,,Op deze manier krijg je meer contact met andere bandjes. Ik zou het alleen nog beter vinden als tijdens zo’n sessie ook leden van verschillende bands met elkaar samen spelen, zodat je lekker kan improviseren en je door elkaar laat beïnvloeden.”

Het eerst volgende optreden vindt plaats op de jam-sessie van donderdag. Andere groepen of individuele personen die nog mee willen spelen zijn altijd welkom vanaf 20.00 uur in de Tram. Zij kunnen zich opgeven bij Joep van Dam per mail :joepvandam@swuh.nl Joep is ook telefonisch te bereiken op tel nr. 06-23883591. Natuurlijk is het ook mogelijk om op de avond zelf gewoon met je muziekinstrument te komen.

advertentie
advertentie