Meditatieve beeldpresentatie dominee

6 maart 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - De Passage, christelijk maatschappelijke vrouwenbeweging, heeft voor 13 maart Ds Teun Kruijswijk Jansen uitgenodigd. Hij zal spreken over: “Onderweg naar Pasen met de Iona-Community”.

Hieronder vertelt hij in het kort het ontstaan van de Iona-community en iets van de invulling van de avond: “De Iona-community is in Glasgow (Schotland) opgericht. Het is een oecumenische, internationale, gemeenschap van mannen en vrouwen met verschillende achtergronden en uit verschillende tradities, die het evangelie van Jezus Christus willen volgen. Deze beweging naast de Kerken is vooral als een ‘ortho-praxie’ te typeren. Heel het (dagelijks) leven staat in het teken van het geloven. ‘Bidden en werken’ zijn sterk met elkaar verbonden door ‘de Regel’ waar de leden zich op orienteren en aan houden.

In Nederland wordt dit gedachtengoed sinds 2002 inhoud gegeven door de Nederlandse Iona Groep. Door middel van liturgievernieuwing (onder andere het verzorgen van vertalingen van liederen en liturgische teksten en symbolische taal), onderlinge ontmoeting en maatschappelijke betrokkenheid, wordt dit vorm gegeven.”

Ds Teun Kruijswijk Jansen zal na de pauze een meditatieve beeldpresentatie geven van het beeldhouwwerk van Frederick Franck. Franck is in zijn kunstenaarschap sterk verwant met de inspiratiebron en het gedachtengoed van de Community. De avond wordt afgesloten met een ‘40 dagen-vesper’ in de stijl van de Iona-Community. Tijdens de avond worden enkele liederen geïntroduceerd en gezongen. Deze bijeenkomst vindt plaats in de Koningshof, Kerkplein 1 en begint om 20.00 uur. Leden en belangstellenden zijn hartelijk welkom! Info: Iet van der Sijs – Bleichrodt, tel. 413208.

advertentie
advertentie