Ontspannen op avontuur met kinderyoga

6 maart 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN/AMERONGEN - Kinderen hebben tegenwoordig een volle agenda en daarnaast zien ze (spel)computers, televisie en mobiele telefoons. Ze hoeven zich nooit meer te vervelen. Een nadeel van dit alles is dat kinderen dag in dag uit overal indrukken opdoen. Kinder-29yoga biedt kinderen de mogelijkheid om alles even achter zich te laten, om stil te zijn en te luisteren naar geluiden om hen heen.

Tijdens kinderyogalessen gaan de kinderen op avontuur, waarbij spelenderwijs yoga- en adem-oefeningen worden afgewisseld met verhalen, dans, zang, spel en tekenen. Kinderen worden uitgedaagd mee te doen aan alle onderdelen van een les. Yoga kent geen competitie. Yoga helpt kinderen te concentreren en te ontspannen. Kinderen leren hun grenzen kennen en ze aangeven. Door samenwerking leren ze ook de grenzen van anderen kennen en respecteren.

Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is mogelijk om kennis te maken met kinderyoga tijdens een proefles. De lessen worden gegeven op donderdagmiddag in het Rode Kruisgebouw in Doorn en op maandagmiddag in het Sportcentrum van Aart Stigter in Amerongen. Informatie: Yvonne Matla. Yoga Balans. 0343-460221 of y.a.matla@wanadoo.nl.

advertentie
advertentie