Bonte Vlucht

28 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Vandaag ontvingen wij uitspraak van de voorzieningenrechter in onze zaak tegen het besluit van B&W Utrechtse Heuvelrug van 7 januari 2008, waarbij vrijstelling en bouwvergunning is verleend voor het plaatsen van 4 chalets.

Het betreft hier bouwvergunning voor de illegaal geplaatste chalets waartegen wij de gemeente al in maart 2007 verzochten handhavend op te treden. Ons belangrijkste argument in de verzoeken tot handhaving is dat de chalets geen caravans maar recreatiewoningen zijn en boven het maximaal toegestane aantal geplaatst zijn. Wij hebben meerdere malen jurisprudentie aan de gemeente overhandigd waaruit blijkt dat rechters in Nederland deze chalets beoordelen als recreatiewoningen.

Dat het maximale aantal van 86 recreatiewoningen reeds bereikt is, is door zowel de eigenaar van het terrein als de gemeente steeds bevestigd.

De gemeente heeft ons meerdere malen te kennen gegeven dat zij, al zou ze willen, geen gronden heeft om handhavend op te treden. Ook Burgemeester Naafs heeft tot twee maal toe, in een gesprek, gezegd geen grond te hebben om op te treden. Als die grond er wel zou zijn, als het plaatsen van de chalets in strijd is met de wet, "vindt men mij op zijn pad", zo was de struise uitspraak van burgemeester Naafs op 8 maart 2007.

In de uitspraak van de voorzieningenrechter staat t.a.v. deze 4 chalets: "Ook voor deze chalets geldt dat zij naar het oordeel van de voorzieningenrechter recreatiewoningen zijn, en derhalve geplaatst zijn in strijd met hetgeen in het ter plaatse geldende bestemmingsplan Woongebieden en recreatieterreinen is bepaald omtrent het maximale aantal van 86 recreatiewoningen."

Wanneer het de Gemeente Utrechtse Heuvelrug inderdaad te doen is geweest om gronden die reden geven om tot handhaving over te gaan hebben wij deze gronden bij deze geleverd. Wanneer de gemeente nog steeds niet ingrijpt zullen wij moeten concluderen dat er andere belangen in het spel zijn. Dan is het wel zeker geen kwestie meer van 'niet kunnen' maar een kwestie van 'niet willen.'

Lucy Weber namens de Recreantenvereniging Bonte Vlucht

Doorn

advertentie
advertentie