Molenterrein uitgebreid

21 februari 2008 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Het bouwplan voor het Molenterrein is uitgebreid met een perceel grond naast het terrein waar nu nog vier woningen met garages staan. Op dit perceel komen 8 appartementen in dezelfde stijl als de rest van het plan voor het Molenterrein.

door Marleen Meijer

de acht appartementen komen in een gebouw van een woonlaag met een kap, onder de appartementen komt parkeergelegenheid voor de bewoners. De totale breedte zal ongeveer gelijk zijn aan de huidige bebouwing en de nokhoogte wordt 7,5 meter. Dit is ruim twee meter lager dan de nokhoogte van de huidige bebouwing. In het appartementengebouw, dat aan gaat sluiten op de al geplande bebouwing komen vooralsnog drie duurdere koopappartementen, drie sociale koopappartementen en 2 sociale huurappartementen.

Ontwikkelaar Molenbrink wilde het stuk grond al vanaf het begin van de ontwikkeling van het Molenterrein bij de plannen betrekken. Na lang onderhandelen is afgelopen dinsdag de laatste handtekening gezet. Voor de plannen op het terrein is een artikel 19 procedure nodig, omdat de tuin en garages ook met woningen bebouwd zullen worden. In het huidige bestemmingsplan is daar niet in voorzien.

Binnenkort houdt ontwikkelaar Molenbrink samen met de gemeente een informatie/inloopavond waarvoor de omwonenden van het Molenterrein een persoonlijke uitnodiging krijgen.

advertentie
advertentie