‘Blessures waren incidenten’

29 januari 2008 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Op zaterdag 29 september 2007 werd de wedstrijd CDN – VVA’71 op het kunstgrasveld op sportpark De Woerd in Driebergen-Rijsenburg gestaakt. Twee spelers van de bezoekende partij liepen blessures op zonder dat de bal in de buurt was. De scheidsrechter vond dat verder spelen onverantwoord was. Naar aanleiding van deze gebeurtenis werd gesuggereerd dat de gemeente verantwoordelijk was voor slecht onderhoud aan het kunstgrasveld.

In de week na de gestaakte wedstrijd nam de gemeente contact op met Arcadis; het bedrijf dat het Akam-kunstgrasveld heeft aangelegd. Vervolgens vond een gesprek plaats tussen Arcadis, de KNVB en Edelgrass, leverancier van het kunstgrasveld. Dit overleg leidde ertoe dat zowel Arcadis als Edelgrass extra keuringen uit hebben laten voeren. De eerste conclusie dat het veld door de regenval te glad was geworden, wordt op basis van de onderzoeken van ISA Sport en Ten Cate tegengesproken. Ook de KNVB beaamt dat de aard van de blessures niet bij het beeld van een glad veld past. Volgens de voetbalbond moeten de blessures als incidenten worden beschouwd. Wel is verder onderzoek gewenst omdat de torsie (stroefheid van het veld) iets hoger uitvalt dan de norm. Van een gevaarlijke situatie is volgens de KNVB echter geen sprake.

Overigens zijn de kunstgrasvelden op sportpark De Woerd voor de ingebruikname uitvoerig gekeurd door ISA Sport. Hieruit bleek dat de velden voldoen aan de normen van NOC*NSF op het gebied van sportfunctionaliteit, bruikbaarheid en duurzaamheid. De velden voldoen hiermee aan de reglementen van de KNVB.

Tussen de verschillende partijen zijn nu de volgende afspraken gemaakt:

Korte termijn:

* elke maand vindt een intensieve onderhoudsbeurt plaats.

Lange termijn:

* op enkele plaatsen worden proefstroken aangelegd;

* op basis van de uitkomsten van de proefstroken wordt in het voorjaar bekeken welke specifieke maatregelen noodzakelijk zijn om tot een definitieve oplossing te komen.

advertentie
advertentie