Kampioensmaal voor jonge badmintonners

24 januari 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het was feest, afgelopen zaterdag in Sporthal Steinheim. Met een heerlijk maaltje patat met frikandellen vierde Badmintonclub Doorn dat het tweede en derde jeugdteam kampioen zullen worden in de competitie en dat het eerst zich goed heeft gehandhaafd in een zware poule.

Twee jeugdteams van BC Doorn moeten nog één wedstrijd spelen, maar de eindoverwinning kan hun niet meer ontgaan. Het tweede team, dat alleen uit jongens bestaat, won tot nog toe alle partijen met grote overmacht, met 7-1 of met 8-0. De ongeslagen ploeg staat daardoor tien punten voor op haar naaste belager.

Op één gelijkspel na heeft ook het derde, gemengde, jeugdteam van BC Doorn alles in zijn poule gewonnen. Dat staat eveneens tien punten voor op de tweede in zijn competitie.

Voorzitter Joost van Klink was trots op alle jeugdspelers, zo liet hij blijken in een korte speech. 'Vorig jaar was een zwaar voor team 2. De jongens zijn de hele competitie lang van de baan geveegd. Maar dit jaar veegden ze zelf iedereen van de baan', constateerde hij met vreugde. Het derde en jongste jeugdteam heeft voor het eerst meegedaan aan de competitie.

Dat was in het begin reden voor wat lichte zorg, bekende Van Klink. 'Gaat dat wel goed, dachten we. Al die jonge kinderen die competitie gaan spelen? En wat doen ze? Ze winnen bijna alles, fantastisch!'

Knappe prestatie

Het eerste jeugdteam wordt geen kampioen, maar dat betekent niet dat dit een minder knappe prestatie heeft geleverd, stelde de voorzitter van de Doornse badmintonclub. Tevoren was duidelijk dat de leden hiervan een zwaar seizoen zouden krijgen, maar ze hebben zich goed geweerd in hun poule. 'Het eerste jeugdteam heeft in de competitiewedstrijden veel inzet en sportiviteit getoond. Daardoor heeft het team zich in deze klasse overtuigend gehandhaafd', zo stond op het getuigschrift te lezen dat elk lid van het eerste jeugdteam van het bestuur ontving. Ook de andere jeugdteams ontvingen een getuigschrift. Maar ze leken minstens net zo blij met de patat en frikandellen die geserveerd werden.

Op de actiefoto staan Jeroen Salomons (links) en Victor Bosch van het tweede jeugdteam van Badmintonclub Doorn in één van de acht partijen tegen BC Inside '82 uit Baarn. De Doornse ploeg won zaterdag haar thuiswedstrijd met overtuigende cijfers: 8-0. Het team stelde daarmee het kampioenschap in de poule veilig.

Na afloop was er voor iedereen patat.

advertentie
advertentie