Heuvelrug wijnproeverij Cultuurhuis

17 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Walter Andriessen, medewerker van het cursusproject en Janine van Dijk namens de evenementengroep vertegenwoordigen beiden de Welzijnsstichting en samen zetten zij zich in voor deze gezellige activiteit. Enige tijd geleden heeft zich een programmaraad gevormd waarin alle gebruikers van het Cultuurhuis een afvaardiging hebben. Henk Branderhorst is daarvan de voorzitter. De gebruikers van het Cultuurhuis zijn de Oudheidkamer, het VVV, de Muziekschool en de SWUH. Ieder van hen is van mening dat er veel meer gebruik moet worden gemaakt van het auditorium en daarom zijn er diverse activiteiten door de gebruikers op het programma gezet. Janine: ,,Het leek ons een leuk idee om een wijnproeverij te organiseren die zal worden uitgevoerd door de individuele en zelfstandige wijnhandelaren uit de Heuvelruggemeente. Zij reageerden direct heel enthousiast en om het geheel compleet te maken komt Gert van Leeuwen van Van Leeuwen’s Kaas uit Doorn met diverse kazen”, vertelt Janine enthousiast. Medewerking zal worden verleend door de wijnhandelaren Van Vulpen uit Doorn; Van Vugt uit Driebergen; Brouwer uit Maarn en Wijnen van ’t Fort uit Amerongen. Er kan worden geproefd van wijnen uit Australië en Nieuw Zeeland, Argentinië, Zuid Afrika en van Europese biologische wijnen. Laatstgenoemde wijnen worden gepresenteerd door Van ’t Fort, een niet onbelangrijk detail in deze tijd. Vragen over wijnen zullen door de handelaren graag worden beantwoord. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

Smakelijke samenwerking ondernemers DOORN - Medewerkers van de Stichting Welzijn Utrechtse Heuvelrug (SWUH) zijn bezig met de voorbereidingen van een Heuvelrug Wijnproeverij die op zondag 10 februari van 14.00 tot 17.00 uur zal plaats vinden in het auditorium van Cultuurhuis Pléiade.

door Bertie Stierhout

Voorafgaand aan de wijnproeverij zijn er nog enige gratis te bezoeken evenementen gepland. De eerste manifestatie van de Programmaraad vindt plaats op 22 januari met de officiële opening van de na een verbouwing in een nieuw jasje gestoken ‘Cantina’. Er zal een expositie van Hannelieke van de Beek worden geopend met ‘ mixed media’. Vanaf 23 januari tot 5 maart is deze expositie voor het publiek te bezichtigen. Van 12 maart tot 22 april is in de ’Cantina’ een expositie van kunstenaar Arjan Kievit met abstract werk te bewonderen. Deze exposities zijn te bezichtigen tijdens kantooruren. Zaterdag 26 januari houdt de Heuvelrug Muziekschool Open Dag met muziek door leerlingen en docenten. Op vrijdag 1 februari vindt een debat plaats over het natuurbeleid op de Utrechtse Heuvelrug met onder meer Simon van Klingen van het Utrechts Landschap. Op zondag 30 maart klinkt het Docentenconcert van de Heuvelrugmuziekschool en op donderdag 24 april is er een Taxatiedag van Christie’s van 19e en 20e eeuwse schilderijen, porselein, zilver en Art Nouveau.

advertentie
advertentie