Leersumse Shirley vijfde

24 november 2007 om 00:00 Nieuws

LEERSUM /REGIO - Tijdens de afgelopen zesde clubwedstrijd van MSV SALZ (Soest, Amersfoort, Leusden, Zeist) is het lokale kampioenschap motorcross beslist in de diverse klassen.

Voor Leersum werd er ook een succesje geboekt. De Leersumse Shirley Verkade wist de vijfde plaats te bemachtigen. De titel bij de jeugd was voor Kevin Buitenhuis (8) in de 50cc automaten. Kevin won ook al de Veluwecup en liet zien dat het niveau van de Amersfoortse jeugd enorm profiteert van de nieuwe crossbaan die deze zomer aan de Kolonel van Royenweg 1oo (Leusderhei, Defensieweg) geopend werd.

MSV SALZ hoopt dan ook dat veel kinderen vanaf 5 jaar komen crossen, zodat de doorstromende jeugd weer van onderaf aan aangevuld wordt. In de 65cc KW werd Luca van der Geer clubkampioen. Luca is, net als de clubkampioen in de 65cc GW Rowin Geerling, zijn broer Toby Geerling in de 85cc KW en 85ccGW Alwin van Schaik, landelijk ook op zeer hoog niveau bezig, andermaal een bewijs dat de jeugd uit Amersfoort profijt heeft van de goede jeugdfaciliteiten. Bij de 125cc B-junioren werd Jons van Hal de sterkste van de club, in de 250/500 cc junioren was het Peter Veenendaal die aan het langste eind trok. Eddy van Gulik was duidelijk de sterkste van de Veteranenklasse terwijl Chris de Graaf de MX2 en Bart de Rooij de MX1 won. Grootste winst van het afgelopen crossseizoen is naast de opening van denieuwe baan de duidelijke stap omhoog van het niveau van de jeugdrijders. De baan op de Leusderhei is relatief moeilijk, waardoor kinderen die hier leren motorcrossen op alle andere banen een voorsprong hebben. Met het oog op het volgende seizoen wil MSV SALZ dan ook jeugd uit de omliggende plaatsen omroepen eens te komen kijken om kennis te maken met de motorsport. De volgende gelegenheid hiervoor is de beroemde SinterklaasCross op zaterdag 1 december, ook alweer zo’n jeugdfeest pur sang! Meer informatie hierover op de website www.msvsalz.nl.

advertentie
advertentie