Op pad voor ‘Beste Bikkel’

8 november 2007 om 00:00 Nieuws

Thijmen IJzendoorn uit Doorn is 16 jaar oud en zit in de derde klas van het Openbaar Zeister Lyceum. Hoe is Thijmen bezorger van De Kaap geworden? Thijmen: ,,Mijn oudere broer Thomas had de krantenwijk en ik hielp hem daarmee. Toen Thomas er mee stopte heb ik gebeld om te vragen of ik zijn wijk mocht overnemen. Dat mocht. Ik vind het heel leuk werk. Het kost niet al te veel tijd, ongeveer anderhalf uur per week. Het is makkelijk te combineren met mijn school en huiswerk. De kranten worden donderdagmiddag vroeg bij mij thuis bezorgd. Ik kan dan gelijk, als ik rond 16.00 uur uit school kom, aan de slag. De kranten zijn kant en klaar. Hoeven niet meer gevouwen te worden. Mijn wijk bestaat uit Park Boswijk, de Boswijklaan en de Oude Molenweg. Rond de 400 kranten. Soms helpt mijn jongere broertje mee. Mocht ik onverhoopt ziek worden dan nemen mijn beide broers de wijk even van me over. Dat werkt prima.”De Bikkels worden gestimuleerd om de krant elke week plichtsgetrouw te bezorgen. Zijn er geen klachten binnen gekomen, dan krijgt hij of zij vier keer per jaar een cadeaubon van € 50,- in te wisselen bij de Kijkshop. Elke klacht zorgt voor minpunten. Thijmen:,, Doordat ik nogal serieus ben, heb ik vaak zo’n bon gehad. Daar weet ik wel raad mee. Eén keer per jaar wordt er ook een hoofdprijs onder de serieuze bezorgers verloot. Dan ben je ‘De beste Bikkel’ Dit jaar is die prijs een scooter. Ik ben aan het sparen voor een scooter, dus het zou fantastisch zijn als ik zou winnen. Ik kan iedereen aanraden om ‘Bikkel’ te worden. Het kost niet veel tijd en levert toch een leuk bedrag op. Zeker tegen de feestdagen in december. Dan krijgen wij folders mee met daarop de beste wensen. Die geven we dan af aan de mensen waar wij de krant bezorgen en krijgen meestal dan een geldbedrag als dank voor het trouwe bezorgen het hele afgelopen jaar. Dat bedrag kan leuk oplopen. Nee, ik blijf dit nog wel een tijdje doen. De minimum leeftijd is 14 jaar. Je moet in het bezit zijn van een fiets, maar de fietstassen krijg je. Elke week zijn er 1800 Bikkels op pad om 613.000 kranten te bezorgen.

Thijmen loopt en spaart voor een scooter DOORN - Elke donderdag gaan er honderden jonge en ook oudere bezorgers op pad om onder andere deze krant bij u in de bus te stoppen. Maar wie zijn dat en wat gaat er allemaal aan vooraf voordat u uw krant krijgt? Hier het verhaal van een Bikkel.

door Marjan van den Dorpe

De Bikkels kunnen via een eigen site aan de benodigde informatie komen, zoals de shop, games en de Bikkelbrief: bdubikkel.nl. Er worden in Doorn, Maarn en Leersum bezorgers gezocht. Aanmelden kan bij de Rivon 033-2452241 of info@rivon.nl.

advertentie
advertentie