Dag van de mantelzorg

19 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

LEERSUM/AMERONGEN - Eénmaal per jaar wordt een dag georganiseerd voor mantelzorgers. Deze dag is jaarlijks op 10 november.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig voor een ziek of gehandicapt familielid/buur/vriend(in) zorgen. Steeds meer wordt ingezien hoe belangrijk het is om mantelzorgers te ondersteunen. De Dag van de Mantelzorg wordt gehouden om deze mensen een dagje ontspanning te bieden en de mogelijkheid om andere mantelzorgers te ontmoeten. Door het organiseren van deze dag wordt aandacht gevraagd voor deze mensen. Het begrip mantelzorg wordt maatschappelijk onder de aandacht gebracht en mantelzorgers worden in het zonnetje gezet.

MEZZO, de landelijke vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg organiseert een landelijke campagne. Mezzo geeft steun, informatie en advies en behartigt de belangen voor iedereen die langdurig en onbetaald voor een ander zorgt.

De regionale steunpunten mantelzorg organiseren lokaal activiteiten. Het Regionaal Steunpunt Mantelzorg Zuid-Oost Utrecht organiseert dit jaar de dag in samenwerking met de Rotary Regio Veenendaal. De Rotary haalt de musical Jeans naar theater De Lampegiet in Veenendaal, speciaal voor de Dag van de Mantelzorg. Het is een avondvullende voorstelling op zaterdag 10 november.

Alle mantelzorgers in de regio Zuid-Oost Utrecht worden uitgenodigd om deze musical te bekijken en te beluisteren. Men kan zich opgeven middels een aanmeldingsformulier (af te halen bij het regionale of de lokale steunpunten of te downloaden van de website www.swov-mantezorg.nl) of door te bellen met het Regionaal Steunpunt (0318-582277) of met uw lokale mantelzorgsteunpunt (Amerongen 0343-452749, Leersum 0343-456814).

De dorpen Amerongen en Leersum hoorden voor het ontstaan van gemeente Utrechtse Heuvelrug en de Stichting Welzijn Utrechtse Heuvelrug, wat betreft mantelzorgondersteuning, tot de regio Zuid-Oost Utrecht. Deze situatie blijft dit jaar ongewijzigd. Opgave voor de musical is derhalve alleen mogelijk voor de inwoners van de kernen Amerongen en Leersum.

advertentie
advertentie