Licht en geluid bij BIN

18 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Ze wonen al sinds 1989 samen in Amerongen. Hun bedrijf was aanvankelijk gevestigd in Bunnik. In november vorig jaar is het bedrijf naar de Koenestraat in Amerongen verhuisd. Van de Brink: ,,Sindsdien zeg ik tegen iedereen; zoek werk waar je woont, dat scheelt heel veel tijd in de file. Ik heb in dit jaar meer van Amerongen gezien dan al die jaren ervoor. Omdat we nu minder reistijd hebben we meer tijd voor andere dingen.”

AMERONGEN - In de huidige tijd staat of valt het optreden van een band of artiest met een goede verzorging van de geluids- en lichttechniek. Om dit werk te kunnen doen moet je een passie hebben voor theater, muziek en techniek. Dat is de stellige mening van Hans van de Brink. Samen met zijn vrouw Antien Ninaber runt hij BIN Productions. Met de dienstverlening van hun bedrijf zorgen ze voor geluid en licht op tal van evenementen en locaties in heel Nederland.

door Piet Hopman

,,Mijn vader had een zaak in elektronica en ik heb iets met muziek. Die twee komen heel goed samen in dit vak. Na de HTS was voor mij de keus dan ook niet moeilijk. Licht en geluidstechniek”. Antien is liefhebber van muziek en theater. Zo zijn ze hun bedrijf begonnen. Hun werkterrein bestrijkt heel Nederland. Van de Brink:,,Het is een zwaar vak en beslist geen acht tot vijf baan. Je vak goed beheersen is echt een eerste vereiste in deze branche.”

Van de Brink laat plaatjes zien van een tuinconcert. BIN Productions zorgde ervoor dat het park een sprookjesachtig verlichte tuin werd. Het is mooi te zien wat licht kan doen om accenten aan het huis en in de tuin goed naar voren te brengen. Van de Brink: ,,Apparatuur passen we in eigen beheer aan voor specifieke toepassingen. Ook verzorgen we reparaties voor andere bedrijven en bouwen flightcases. We zijn een erkend leerbedrijf. Regelmatig hebben we stagiaires die bij ons het vak leren en hier werkervaring opdoen. De apparatuur moet wel verrijdbaar zijn anders sjouwen de mensen zich er een breuk aan en het moet met al die transporten tegen een stootje kunnen. Een van de vaste contacten is Ernst en Bobbie, voor wie we al jaren toursupport doen. Voor hen wordt een sportzaal in een theater veranderd. Dat kost veel tijd en na afloop moet alles weer worden afgebroken en klaargemaakt voor de volgende klus. Een goede afstemming van licht en geluid is heel belangrijk. De uitdaging is om voor technische problemen een creatieve oplossing te zoeken. ‘’

Een van de plannen voor de toekomst is om op de zolder de geluidsstudio af te maken en oefenruimtes te creëren. Uiteraard moet de ruimte aangepast worden en moet de akoestiek aan de hoogste eisen voldoen.

BIN Productions is bereikbaar via telefoonnummer 0343 460558.

advertentie
advertentie