Babbeldiefstal

15 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

DOORN - Een bewoonster van de Oranjelaan in Doorn is zondag 14 oktober tussen 17.15 en 17.40 uur slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Twee vrouwen belden aan bij de bewoonster en zeiden dat ze bij de thuiszorg werkten. Ze vroegen of ze binnen mochten komen en begonnen, eenmaal binnen, met een vaag verhaal. Daarna verlieten ze de woning en korte tijd later werd de vrouw gebeld door ‘de politie’. Haar bankpas was aangetroffen bij twee vrouwen en de agent wilde haar pas wel voor haar blokkeren, maar had dan wel de pincode nodig. De vrouw dacht dat ze de politie wel kon vertrouwen en gaf haar code. Vervolgens twijfelde de vrouw toch en belde ze terug naar de politie, die naar aanleiding van haar verhaal direct een onderzoek heeft ingesteld.

Signalementen:

Vrouw 1: 20-25 jaar oud, 1.60-1.70 meter lang, slank, blanke huidskleur met lichte tint, zwart, vettig krullend haar tot in de nek. Sprak goed Nederlands maar met een licht accent (mogelijk Turks / Marokkaans)

Vrouw 2: Leeftijd tussen 15-18 jaar, licht getinte huidskleur, gezet figuur, boller gezicht, kort zwart glad haar en een piercing onder haar onderlip.

Heeft u informatie over de verdachten, belt u dan met de politie van het district Heuvelrug, via tel: 0900-8844. Tot slot: geef nooit uw pincode af, ook niet aan ‘bankmedewerkers’ of ‘de politie’, die hier nooit naar zullen vragen.

advertentie
advertentie