Hij komt......bijna

12 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De Ondernemersverening Leersum (OVL) heeft vorig jaar besloten zich op een andere manier te presenteren. Dat houdt in dat er een oplossing moest worden gezocht voor de organisatie van de intocht van Sinterklaas. Martine Loef en Ina van Doorn hebben dat op zich genomen.

Martine Loef: ,,Toen de OVL het besluit nam om een andere weg in te gaan vroegen zij Ina van Doorn en mij of wij de intocht zonder de OVL wilden regelen.’’ Dat ging in goed overleg, wat door voorzitter Robert-Jan Nijhuis wordt bevestigd: ,,We steunen hen met een donatie en het schenken van de kleding.’’ Ook de Darthuizer Toneelvereniging is er op verzoek van de dames ingesprongen. Voorzitter Lammert Hol: ,,De activiteitencommissie zei er volmondig ‘ja’ tegen. Hoewel het midden in de periode van voorbereiding van onze musical ‘De Jantjes’ is, werken we graag mee aan de intocht. Er was één belangrijke voorwaarde waaraan moest worden voldaan: een goede evenementenverzekering. Toen dat was geregeld, heeft ook het bestuur ‘ja’ gezegd.

Maar de organiserende dames zijn er financieel nog niet uit. Martine Loef: ,,Het bedrag dat we van de OVL krijgen is niet toereikend en we hebben dus sponsors nodig om de intocht en het feest in de Schermerij te realiseren. Dit jaar hebben we een website www.sinterklaasleersum.nl in de lucht gebracht. Daar kunnen de kinderen kleurplaten, recepten en gedichten vinden. Ook kunnen kinderen een brief of mail aan Sinterklaas sturen. De sponsors worden op deze site genoemd. We hebben ongeveer € 1000,- nodig om de kosten te dekken.’’

advertentie
advertentie