Smakelijke opening Bakkerij Aalbertsen

27 september 2007 om 00:00 Nieuws

De overdracht van Van Altena aan Aalbertsen lijkt nu al een succes. Binnen drie weken heeft de winkel aan de Utrechtsestraatweg een metamorfose ondergaan tot een moderne, klantvriendelijke en goed gesorteerde brood en banket-winkel. Het wordt weer smullen in Amerongen.

AMERONGEN - De eigentijdse warme bakker Aalbertsen gaf woensdagavond zijn openingsontvangst. In een gloednieuwe winkel, op de vertrouwde plek van bakker van Altena, die hier bijna 100 jaar zijn broodwinning had. Tientallen klanten, vrienden en relaties kwamen kijken en feliciteren. Gelijktijdig namen Dick van Altena en zijn familie hier in feestelijke sfeer officieel afscheid.

door Manus van Gent

Brood- en banketbakker Dick van Altena besloot kortgeleden om te stoppen met zijn bedrijf. Zijn leeftijd en geen uitzicht op goede opvolging, maakten verkoop van het pand bijna onvermijdelijk. Bakker Wim Aalbertsen ( aan de Kampweg in Doorn) hoorde hiervan en toonde zijn interesse. Kort en goed: de beide ambachtelijke bakkers vonden elkaar en Van Altena deed zijn bakkersbedrijf compleet over aan Aalbertsen. Eind Augustus stopte Van Altena, er werd gesloopt en ontruimd, en razendsnel verbouwd en heringericht. Met verbluffend resultaat. Na drie weken, op 20 september, startte Aalbertsen in een sfeervolle, splinternieuwe winkel. De uitgekiende verbouwing en herindeling, binnen zo’n korte tijd, vormden een knap staaltje van planning en logistiek. Vanaf 19.00 uur konden de tientallen gasten in de nieuwe zaak rondkijken, de familie Aalbertsen complimenteren en dag zeggen tegen de familie Van Altena. Aan de opkomst te zien werd deze ontwikkeling in Amerongen als zeer positief ervaren. De nieuwe brood en banket-zaak is zeer modern en helder van tint, maar zeker niet steriel. Veel natuurlijke materialen zijn toegepast ( licht hout, linnen, anthraciet plavuizen, en zachtgroene hanglampen en wanden). In de winkel zijn twee counters, tegenover elkaar, met ieder een kleine kassa en eigen assistente. Dit geeft meteen de kern van het winkelconcept weer: bij Aalbertsen winkelt de klant op een autonome manier: het tempo, looprichting, keuze en oppakken van producten. Deze aanpak maakt rijen en wachttijd korter en laat de klant beter de producten zien en eruit kiezen. Brood- en banketbakkerij Aalbertsen heeft in Doorn, aan de Kampweg, een grote reputatie opgebouwd. Datzelfde kersverse bak-resultaat is nu ook in Amerongen te koop.

advertentie
advertentie