Judoka's Bartiméus doen mee aan Special Olympics

21 september 2007 om 00:00 Nieuws

DOORN - Van 2 tot 11 oktober worden in Shanghai de Special Olympics World Summer Games gehouden. Hét internationale sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Aan deze Games doen 4 judoka's mee, die cliënt zijn bij Bartiméus. Op 27 september vertrekt de ploeg vanaf Schiphol naar Shanghai. Bartiméus is trots op de deelname van de vier judoka's en wil dit vertrekt niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom is er dindsdagavond 25 september een uitzwaaiavond voor de judoka's.

De vier judoka's, Martje Grobben, Marco Mooy, Gonnie de Ruiter en Henk Vlieland, maken deel uit van de 14 man tellende judoploeg onderleiding van coach Kees Monderen. Ze hebben hard getraind en wedstrijden gespeeld ter voorbereiding. Ze zijn onder andere naar judowedstrijden in Finland geweest. En daar zijn veel medailles behaald.

De World Summer Games in Shanghai zijn voor de sporters de kans van hun leven. Door middel van deze World Summer Games kunnen de Special Olympics sporters hun talenten en vaardigheden tonen op wereldniveau en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Alle deelnemers hebben een eed afgelegd: Ik hoop dat ik win, maar als ik niet win dan heb ik in ieder geval mijn best gedaan.

advertentie
advertentie