Jeugdfotografen in de prijzen

13 september 2007 om 00:00 Nieuws

Wethouder Emmy van Wijngaarden opende de inloop- en inschrijfavond met een korte inleiding. Zij prees vooral het gevarieerde aanbod dat het bestuur en de programmacommissie van Muzemiks weer tot stand had gebracht. Daarna ging zij over tot het uitreiken van de prijzen aan de deelnemers van de fotocursus voor de jeugd, die Muzemiks in het voorjaar had georganiseerd.

Meer dan 400 deelnemers geregistreerd LEERSUM - Ook Muzemiks is weer thuis. Twee jaar lang moest men de activiteiten spreiden over diverse locaties, nu kan men gebruikmaken van de nieuwe ruimten in Sport- en Cultuurcentrum De Binder. Dat bracht velen ertoe om zich in te schrijven voor de cursussen, lezingen en workshops. Het tevreden bestuur noteerde meer dan 400 inschrijvingen.

door Jan Meijer

Niveau

Na afloop daarvan werden deze fotografen in spé uitgenodigd om te laten zien wat zij daar hebben geleerd. Dat resulteerde in een vijftal foto’s die ter gelegenheid van de opening van De Binder waren gemaakt en nu in de prijzen vielen. De vier bestuursleden die de foto’s hadden beoordeeld waren verrast door het niveau van de foto’s. Als beste kwam uit de bus een foto van het indrukwekkende Teatro Pavano, de steltlopers in hun kleurige gewaden.

Daarna was het tijd voor de inschrijving voor het programma van ruim 80 activiteiten die voor 2007-2008 worden aangeboden. In de Arie Roubos Theaterzaal in De Binder waren docenten en Muzemiksbestuursleden aanwezig om aan de geïnteresseerde deelnemers informatie te verstrekken.

Vierhonderd

Het resulteerde in ruim 400 inschrijvingen. Nadat de avond werd gesloten stak het bestuur de koppen bij elkaar om te bepalen voor welke activiteiten voldoende inschrijvingen waren geboekt. Het merendeel van de cursussen, lezingen en workshops gaat door, maar er is ook een aantal dat nog enige versterking behoeft. Dat zijn de lezingen over de Griekse God Apollo; de kathedraal van Chartres; China now; Ethiopië, het oudste land ter wereld; Historie en natuur van Corsica en introductie Haptonomie. Op de workshops en cursussen Speksteen, Aura en intuïtie en de Yogacursussen zijn nog enkele plaatsen vrij terwijl er ook nog kan worden ingeschreven voor Engeland voor 1000 jaar en Beeldende kunst als thema.

Aanmelden

Wie zich daarvoor wil aanmelden kan dat telefonisch doen bij Ria Meijer tel. 453406 of e-mail ria.meijer-koppenol@planet.nl. Nadere informatie is te vinden op de website van Muzemiks: www.cursusproject.nl of in het gele boekje.

Helaas zijn er ook enkele activiteiten waarvoor te weinig belangstelling bleek. Degenen die daarop hadden ingeschreven zullen daarvan op de hoogte worden gebracht. Voor de lezingen, cursussen en workshops uit het voorjaarsprogramma blijft inschrijving nog tot begin januari mogelijk. Dan pas zal het bestuur een besluit nemen over het al dan niet doorgaan daarvan. Hoe dan ook, Muzemiks is klaar voor het seizoen 2007-2008.

advertentie
advertentie