Debuutroman Martijn Suurenbeek

13 september 2007 om 00:00 Nieuws

DOORN - Oud Doornaar Martijn Suurenboek zal zaterdag 15 september zijn debuutroman bij Binkhorst &Van Wijnen signeren. Martijn Suurenbroek heeft een groot deel van zijn jeugd doorgebracht in Doorn. Woonachtig op Kasteel Moersbergen zullen enkele oudere jongeren zich dit nog wel kunnen herinneren.

Roman met thrillerachtige setting

Martijn verliet Doorn toen hij ging studeren. Eerst in Utrecht en later in Amsterdam waar hij nog steeds woonachtig is. Zijn grote belangstelling voor talen hebben hem uiteindelijk bij de Oost-Europese taalcultuur doen belanden. Uiteindelijk afgestudeerd Slavische talen, houdt hij zich voornamelijk bezig met het vertalen van bijzondere boeken. Zijn debuutroman, Labouchères laatste vriend, staat direct als een huis. Van de eerste tot de laatste pagina weet hij de lezer te vangen in mooie zinnen. Het boek laat zich lezen als een roman met een thrillerachtig setting.

Labouchères laatste vriend is het verhaal van de wereldschuwe schrijver in spe Herman Staar, wiens ambities bespot worden door zijn jeugdvriend Norbert. De gebeurtenissen krijgen een wending als Herman een nieuwe bovenbuurman krijgt, Gerhard Labouchère, die jarenlang dakloos is geweest...

Zaterdag 15 september vanaf 14.00 uur zal de schrijver aanwezig zijn bij Binkhorst &Van Wijnen Boekverkopers aan de Kampweg 25 in Doorn.

advertentie
advertentie