Geluk en pech voor Zumbrink

6 september 2007 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN/ASSEN - De Amerongse autocoureur Henry Zumbrink ging als leider van het kampioenschap afgelopen weekend de Champ Car Race in. Hij wist zijn positie nog iets verder uit te breiden, ondanks de nodige pech tijdens de tweede race op zondag.

Afgelopen weekend stond het circuit van Assen in het teken van de eerste Champ Car race op Nederlandse bodem. Het publiek was in grote getale aanwezig om de races van diverse heftige raceklassen te bewonderen. Zo ook de races van het BRL kampioenschap, die alweer hun negende en tiende wedstrijd van dit seizoen verreden.

Net als heel Nederland, was ook Assen vergaan van regenbuien. De vrije trainingen en kwalificatie op vrijdag waren dan ook zeer moeilijk voor de Amerongse coureur. Er viel veel regen en ondanks dat de wagen op regenbanden stond, was er zo weinig zicht, dat Zumbrink niet meer dan een zesde tijd kon neerzetten.

RACE 01 + 02

Ook zaterdag viel nog het nodige water op het circuit van Assen. Ondanks deze slechte omstandigheden, kon Zumbrink goed van start gaan. Hij reed direct vanaf de zesde startpositie naar de tweede plaats in de race en kon goede tijden neerzetten. Henry Zumbrink: "Ik kwam net een ronde tekort om naar de eerste plaats te rijden en moest dus genoegen nemen met de tweede plaats."

De tweede race voor het BRL kampioenschap werd op zondagmorgen verreden. De tribunes zaten al vroeg in de ochtend vol in afwachting van het race spektakel van de dag. Hoewel niet 100% van start gegaan, kon Henry Zumbrink voorbij rijden aan Michel Schaap. In de eerste bocht kwam de jonge coureur in aanrijding met een V6 wagen, maar kon zijn weg gewoon vervolgen. Ondanks een zeer snelle race en een mogelijke overwinning, met zelfs een negende plaats overall tijdens de race, viel de coureur uit Amerongen echter uit, op slechts drie ronden voor de finish.

Henry Zumbrink over zijn uitvallen in de race twee: "De race ging, ondanks de aanrijding in de eerste bocht, geweldig. Mijn wagen was supersnel en ik was constant een seconde sneller dan de rest van het BRL Light veld. Naarmate de race vorderde, voelde ik echter dat de remdruk linksvoor wegviel. Drie ronden voor het einde moest ik mijn race dan ook staken, omdat mijn wiel was losgeraakt. Waarschijnlijk door deze aanrijding. Heel erg jammer!"

Ondanks een teleurstellend resultaat op zondag, maar dankzij zijn goede resultaat op zaterdag, heeft Henry Zumbrink dit weekend zijn voorsprong in het kampioenschap tot 56 punten weten uit te bouwen, wat een spannend vooruitzicht biedt voor de rest van het seizoen.

De volgende BRL V6 en Light race is tijdens het A1GP weekend op Zandvoort op zaterdag 29 en zondag 30 september.

Foto: Jarno Kraayvanger / RaceXpress.com.

advertentie
advertentie