40 jaar veeteelt

30 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Dit jubeleum werd vrijdag 29 juni gevierd met leden en od leden van de vereniging onder het genot van een hapje en een drankje. En om de avond te vullen werd een kleine veebeoordelings wedstrijd gehouden. Hierbij werden er enkele koeien getoond en de leden moesten deze op de juiste volgorde zetten qua extrieur.

LANGBROEK - De veeteeltstudievereniging is een vereniging van rundvee eigenaren uit Langbroek en omstreken, die regelmatig ervaringen uit wisselen door bij elkaar op het bedrijf te gaan kijken. Maar er worden ook regelmatig sprekers uitgenodigd, die een avond verzorgen over een onderwerp wat van belang is om het beroep goed uit te kunnen oefenen.

De feestavond werd gehouden bij de familie van Rooijen in Cothen. Zij hebben pas een nieuwe stal gebouwd, met daarin als belangrijk aspect het koecomfort. Hierdoor haalt hij hoge producties uit de koeien. Hij zit bij de top van de provincie.

Voorzitter Peter van Rooijen vertelde tijdens de opening over de geschiedenis van veertig jaar veeteeltstudievereniging.

advertentie
advertentie