Hockeyclub De Haaskamp viert 7e lustrum

11 juni 2007 om 00:00 Nieuws

De naam Haaskamp is afgeleid van een stuk grond bij onze huidige velden wat zo genoemd werd. De eerste trainingen worden afgewerkt op de korfbalvelden van Hemur Enge. Dit veld staat ook bekent als ‘De zonneweide’, nu in gebruik door DVSA als trainingsveld. De kleedkamers van DVSA werden geleend.

AMERONGEN - 35 jaar geleden hebben een aantal dertigers De Haaskamp opgericht. Middels huis-aan-huis folders werden enthousiastelingen opgeroepen. Op 7 december 1971 is de club opgericht door het eerste bestuur waar onder andere Henk Linders en Thijs van Loon deel van uitmaakten. De club had op dat moment 53 leden leden. Op 18 en 19 december van dat jaar was er gelegenheid om onderling kennis te maken en te oefenen op de velden van de korfbal. Niet iedereen had een hockeyachtergrond want de eerste nieuwsbrief meldt ‘Voor diegenen die nog niet zelf over een hockeystick kunnen beschikken zal een beperkt aantal sticks aanwezig zijn’.

In september 1972 werden de eerste competitiewedstrijden gespeeld. In een prettige samenwerking met burgemeester Van den Bosch en ambtenaar Gijs van Dijk wordt het eerste eigen veld gerealiseerd. Tevens wordt een maïsveld met gras ingezaaid en ontstaat het tweede veld, op dat moment nog een trainingsveld. In hetzelfde jaar wordt het eerste clubhuis geplaatst. Een bouwkeet ergens in de Betuwe op de kop getikt. Het huidige clubhuis, een tabaksschuur wordt in 1976 in gebruikgenomen.

Door de jaren heen is De haaskamp altijd een familieclub geweest. Zowel in de organisatie als op het veld was er een hechte band. Tot op heden is dit merkbaar.

In de jaren 80 heeft de Haaskamp sportief haar hoogtijdagen beleefd. De Haaskamp speelde eerste klasse. Op gras. De andere clubs uit deze klasse speelden al op kunstgras, daardoor had de Haaskamp op zeker moment flink thuisvoordeel. Begin jaren 90 is het huidige kunstgrasveld aangelegd.

Heden

In 2006 zijn we gepromoveerd naar de derde klasse. De Haaskamp is nog steeds een actieve familieclub. We hebben 375 leden met veel jeugdspelers. Vorige week in ons jongens A1 team naar de Topklasse gepromoveerd. Waarin we ons komend jaar moeten meten met de ‘grote clubs’ uit het district. Dit laatste is ook zeker het vermelden waard. Zie site haaskamp.

Toekomst

Actueel is het 2e kunstgrasveld wat goedgekeurd is middels een amendement door de raad. Op dit moment wordt door adviesbureau De meent een rapport opgesteld waarin zij een advies brengen over de ligging van het veld en de keuze van het kunstgras.

Komend jaar brengen we ook weer een eerste damesteam in de competitie. Afgelopen jaar was er geen.

advertentie
advertentie