‘We zullen doorgaan’

7 juni 2007 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Paal & Perk, het ledenbulletin van de Vereniging ‘Leersum Natúúrlijk’, is zo juist verschenen. ‘We zullen Doorgaan’ is de titel van het omslagartikel, geschreven door de voorzitter, J.C.L. van den Hoek. De daadkrachtige titel slaat op het feit dat het inmiddels vijftien jaar geleden is dat de vereniging werd opgericht met als doel het behoud van de landschappelijke waarden in Leersum. Van den Hoek blijft heel dicht bij de realiteit en staat niet uitvoerig stil bij behaalde successen uit het verleden toen Leersum nog een zelfstandige gemeente was.

‘?.We zijn een kern geworden van de grote gemeente Utrechtse Heuvelrug. Een stukje in het geheel. De vereniging bestaat nog. Het doel is ongewijzigd. De wijze van werken is veranderd. De Federatie Groene Heuvelrug (FGH) is nu het aanspreekpunt voor het gemeentebestuur, en wij brengen onze standpunten als gemachtigde van deze federatie naar voren?.’.

Ontdekkingen rond eigen Dorp

Peter van Oosten de Boer schreef een boeiend verslag van een vijftien kilometer lange wandeltocht buiten de ‘voorgepaalde’ routes. Twintig jaar woont de auteur al in Leersum, een plek die hij dácht te kennen, tot hij tijdens de wandeling veel onvermoede paden en lanen tegenkwam. De alternatieve route leidt wel tot de alom vertrouwde bezienswaardigheden in en rondom Leersum: de Uilentoren, de Tombe van Nellestein, de boerderij Schevichoven en natuurlijk Zuylestein. ‘?.Vanaf de top van de berg verder door de brede beukenlaan. Na ongeveer 100 meter bij de kruising rechtsaf. Volg deze weg met rode paaltjes tot je opeens?.voor de Uilentoren staat’.

Bestellen

Paal & Perk, nummer 31, mei 2007. Abonnementen en losse nummers te bestellen bij het secretariaat: Wildbaan 3, 3956 VZ Leersum. vln@vodb.demon.nl

Nicole van der Schaaf

advertentie
advertentie