Dorpshuisplein verandert in woonomgeving

7 juni 2007 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - In het projectkantoor Allemanswaard vond afgelopen maandag een bijeenkomst plaats ten behoeve van omwonenden van het Dorpshuisplein.

door Henk ten Hoeve

Doel van de bijeenkomst was bewoners te informeren over de stand van zaken met betrekking tot de plannen voor het Dorpshuisplein. Wethouder Robbert Waltmann van ruimtelijke ordening : ,,Ik ben blij dat we de ontwikkelingen rechtstreeks aan de direct omwonenden kunnen presenteren. Wij staan open voor aanvullingen uwerzijds.”

Projectleider Gert Jan Looijen van de Gemeente benadrukt nog eens dat de ontwikkeling van het Dorpshuisplein een onderdeel is van het totale project Allemanswaard. Dit project heeft tot doel om voorzieningen voor oud en jong duurzaam te verankeren in de Amerongse samenleving. Ten aanzien van dorpshuis De Waaier zal medio 2007 besluitvorming plaatsvinden omtrent vervroegde sluiting. Voor wat betreft de Napoleonschuur lijkt de mogelijkheid aanwezig om deze te verhuren aan een niet commerciële beheerder. Projectontwikkelaar Guido van der Veen van Van Hoogevest uit Amersfoort en Jan Griffioen van Griffioen architecten lichten de plannen voor het Dorpshuisplein toe. Van der Veen : ,,Bij de nieuwe plannen hebben we rekening gehouden met het dorpsgezicht. Een bouwwerk bestaande uit veertien appartementen past niet op deze plaats. Daarom hebben we een plan ontwikkeld van vijf grondgebonden woningen. Drie vrijstaande woningen en twee woningen onder één kap. Alle woningen houden, net als de reeds bestaande woningen, zicht op de Andrieskerk. ,,Griffioen geeft aan dat de woningen behoorlijk breed worden. Zijn plan voorziet in woningen van bakstenen met een rieten dak erop. De woningen zullen worden gebouwd op dezelfde hoogte als de reeds bestaande woningen.

Een aantal omwonenden heeft vragen omtrent de hoeveelheid parkeerplaatsen en de blijvende bereikbaarheid voor toeleveranciers. Looijen : ,,Als het dorpshuis er niet meer is, vervalt ook de parkeerfunctie van het plein. Daarvoor in de plaats komt een woongebied met voldoende parkeerplaatsen voor alle omwonenden en hun eventuele bezoekers. Iedere woning krijgt twee parkeerplaatsen op eigen grondgebied. Bij de verdere plannen zullen we rekening houden met de bevoorradingsmogelijkheden van onder andere Bakker Overeem.

Waltmann: ,,Mijn gevoel is dat de omwoneneden de plannen met vertrouwen tegemoet zien. We zullen niet na laten om in dit project extra kwaliteit te stoppen”

advertentie
advertentie