Inloop Atelier reikt prijzen uit

7 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Het Inloop Atelier Amerongen is een onderdeel van de Stichting Kunst in Amerongen. Het atelier biedt ruimte aan inwoners van Amerongen en daarbuiten, die actief zijn op creatief (vooral beeldend) gebied. Cursussen en workshops dienen als stimulans en richten zich op alle leeftijden. Zo worden er onder ander cursussen houtsnijden, keramiek, beeldhouwen met speksteen,tekenen en schilderen van levende dieren en textiel sjabloneren gegeven. Naast een aantal basiscursussen worden er ook workshops en korte cursussen gegeven waarin een speciaal thema, onderwerp of een bepaalde techniek centraal staat en wordt uitgediept. Ook worden er op aanvraag cursussen voor groepen van maximaal 10 personen gegeven.

AMERONGEN - De uitreiking van de publiekprijzen van het inloopatelier vond afgelopen dinsdag plaats. De prijzen waren bestemd voor bezoekers van de tentoonstelling die de afgelopen periode in de bibliotheek werd gehouden. Op deze tentoonstelling werden werken geëxposeerd die in het afgelopen seizoen zijn gemaakt door deelnemers aan het Inloop Atelier Amerongen.

door Henk ten Hoeve

In de bibliotheek werden verschillende kunstwerken tentoongesteld , waaronder aquarellen ,tekeningen en keramiek. Bezoekers aan de tentoonstelling kregen een vragenformulier uitgereikt waarop diverse vragen moesten worden beantwoord. De vragen hadden met name betrekking op de verschillende technieken die bij het maken van kunstwerken gebruikt worden. Degenen die de vragen het best beantwoordden kregen de publieksprijs. Bij de volwassenen werd de prijs uitgereikt aan Mevrouw Versteegh uit Leersum zij mag in het nieuwe seizoen een les volgen van de cursus portret tekenen.

Bij de jeugd kwam Sjoerd Cornelisse als winnaar uit de bus. Hij mag ook naar eigen keuze deelnemen aan een workshop. Ellen Korendijk en Froucke Nieuwenhuis, beiden lid van het coördinatieteam overhandigden de prijzen. Ellen : “Het Inloop atelier voorziet duidelijk in een behoefte. Het is een vrije werkplaats, waar mensen de gelegenheid wordt geboden om zelfstandig te werken. Het atelier beschikt over een prachtige professionele bakoven ,spuitcabine, professionele etspers, draaischijven en schildersezels.” Het Inloop atelier is elke dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur geopend en ook op woensdagochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur. Het atelier is gevestigd aan de Overstraat 28 b.

advertentie
advertentie