Forza Tour van FC Utrecht speurt bij SVMM

3 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Want het doel van de komst van FC Utrecht naar Maarn is om talentvolle jonge voetballers op te sporen en vervolgens hun talenten verder te ontwikkelen binnen de jeugdopleiding van FC Utrecht. Deze club zoekt namelijk eerst in de eigen omgeving, kijkt dan naar de rest van Nederland en pas daarna komt het buitenland in beeld. Wilfried Bruijnzeels, voorzitter van de afdeling voetbal binnen de SVMM, vindt dit evenement onmisbaar binnen de club. ,,Dit is de tweede keer dat FC Utrecht naar ons toe komt. Het betekent veel voor onze spelertjes, maar ook voor de begeleiders en andere vrijwilligers. Het is een belangrijke impuls van buitenaf om het niveau hoog te houden.’’

MAARN - Veel jeugdspelers van SVMM hadden zich er al weken van tevoren op verheugd: de komst van de Forza Tour van FC Utrecht. Bijna 100 spelers waren daarom woensdagmiddag present op het zonovergoten speelveld. Ze werden gadegeslagen door familie en bekenden, om te ontdekken waar hun verborgen talenten liggen.

door Han Overkamp

De middag begon met techniektraining. Er werden kleine teams gevormd, ieder team onder begeleiding van een speler uit de Jeugdselectie van FC Utrecht. Middels spelletjes werd de basismethodiek, de zogenoemde Coerver-methode, geoefend. De balvaardigheid, die daarmee wordt ontwikkeld, kon vervolgens goed worden gebruikt bij het tweede deel van de clinic. Bruijnzeels: ,,Daarin wordt geleerd, in een 4 tegen 4 oefening, goed met elkaar samen te spelen en zo het felbegeerde doelpunt binnen te halen.”

Moe en dorstig verzamelden de jongens zich vervolgens in het clubgebouw voor het derde onderdeel van de middag. Dat werd een leeropdracht over respect. Hoe reageer je op een belediging aan jouw adres, geuit door een tegenstander, juist op het moment dat je met behoorlijke tegenslag te kampen hebt. Mark Verkuyl, jeugdtrainer van FC Utrecht, leidde de boeiende discussie die ontstond. In de nabespreking over dit onderdeel van de middag zei Verkuyl: ,,Het is mij opgevallen hoe goed de jeugd van Maarn/Maarsbergen aanvoelt wat wel of niet beschaafd is”.

Na een prijsuitreiking aan enkele spelers die erg goed hun best hadden gedaan, kreeg iedereen een aandenken aan FC Utrecht mee, in de vorm van foto’s van voetballers en andere gadgets. Al met al werd het een feestelijke middag, die werd afgesloten met de wens van de voorzitter om dit soort clinics vaker te organiseren, als een nieuwe creatie binnen de SVMM.

advertentie
advertentie