pechakucha Henk-Peter Dijkema
pechakucha Henk-Peter Dijkema Robert Zwart

Derde editie PechaKucha Night

5 april 2018 om 12:20 lokaal Deel je nieuws

Op vrijdag avond 11 mei vindt de derde editie plaats van PechaKucha Night Utrechtse Heuvelrug. Voor deze editie is weer een mooie locatie gevonden, namelijk het openluchttheater landgoed Zonheuvel. Op deze avond komen maximaal 12 sprekers bijeen om hun inspirerende verhaal te houden volgens een vast format: 20 slides van 20 seconden per slide. Want dat is waar PechaKucha voor staat; creatieve ondernemers vertellen hun verhaal in precies 6.40 minuten.

De avond wordt georganiseerd door Joyce Delpeut, cultuurcoach Utrechtse Heuvelrug en werkzaam voor de Bibliotheek Z-O-U-T. Delpeut: “Het idee achter PechaKucha is een simpele gedachte; Een goed idee heeft niet veel tijd nodig om verteld te worden. Het doel van deze avond is om creatieve netwerken met elkaar te verbinden.”

De afgelopen twee PechaKucha Nights zijn er al 23 sprekers het podium op geklommen om hun verhaal te verkondigen. Mooie en inspirerende verhalen van mensen met een droom, een passie of gewoon een geweldig idee wat de wereld in gebracht moet worden. Zo stonden er bij de eerste editie twee dames op het podium die hun droom wilden verwezenlijken, namelijk een platform genaamd Wonderwoods waarin zij hun passie voor handwerk en hun liefde voor natuur laten samenkomen. Dit najaar verschijnt hun eerste kinderboek.

Ook de Cultuurhoek uit Driebergen heeft al twee keer het podium betreden om te vertellen over hun droom die ondertussen werkelijkheid is geworden. In de oude wagenschuur is namelijk een creatieve broedplaats ontstaan waar ateliers te vinden zijn, maar ook een kleine theaterzaal waar allerlei activiteiten kunnen plaatsvinden.

Ook voor de derde editie staan er weer nieuwe sprekers klaar om hun verhaal te vertellen. Zo is er tuinman Jasper Sinoo die zijn droom op landgoed Kraaybeekerhof aan het verwezenlijken is, namelijk een zelfoogsttuin. Een andere spreker is kunstenaar Dolf Veenvliet die zijn ruimte in Amerongen heeft. Hij maakt onder andere kleurrijke doodshoofden met 3d printen.

De presentatie is wederom in handen van Oscar Kocken: Oscar Kocken  interviewt, schrijft, presenteert, en maakt theater. Hij is onder andere bedenker en presentator van ‘Zomaar een gast’ op NPO 3.

Aanmelden als spreker of bezoeker kan via: cultuurcoachuh@bibliotheekzout.nl

 

advertentie
advertentie