Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Schoonoord sneller dan gedacht gerenoveerd

29 maart 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het college van B&W heeft vorige week besloten om de renovatie van de Openbare Scholengemeenschap Schoonoord in Doorn naar voren te halen en te combineren met in- en uitbreiding van het gebouw. De renovatie was oorspronkelijk gepland in 2015, maar omdat de school te maken heeft met een explosieve groei van het aantal leerlingen is een aanvraag ingediend voor uitbreiding van de huidige onderwijscapaciteit.

Het beleid van de gemeente is in eerste instantie gericht op het gebruik van leegstaande capaciteit elders. Daarom werd eind vorig jaar in principe besloten te koersen op medegebruik van de basisschool Gisbertus Voetiusschool.

Op basis van een nadere analyse en onderhandeling met het schoolbestuur, zijn de gemeente en het schoolbestuur tot een duurzame oplossing voor de huisvesting van de school gekomen. Het college stelt aan de raad voor om een bedrag van € 875.000,- beschikbaar te stellen voor de renovatie en verbouwing. Hierdoor kunnen zes lokalen en een extra verblijfruimte worden gerealiseerd. Het schoolbestuur investeert ook een vergelijk bedrag in deze uitbreiding van de school. De uitbreiding is aan de buitenzijde heel beperkt en bestaat vooral uit een beter gebruik van de bovenverdieping.

advertentie
advertentie